Kezdőlap Innováció A MEWA BioCircle alkatrésztisztító mindig készen áll – a környezetért

A MEWA BioCircle alkatrésztisztító mindig készen áll – a környezetért

Teljes körű szolgáltatás: amiben bízhat

Az apró gépalkatrészek képesek akár óriási problémákat is okozni. Ha elszennyeződnek, a berendezések hosszú órákra leállhatnak miattuk, ami sok bosszúság forrása, és jelentős bevételkieséshez vezethet az üzemekben. Ezért az alkatrészeket rendszeresen és alaposan meg kell tisztítani, de úgy, hogy ez ne szennyezze a környezetet, és a dolgozók egészsége se károsuljon. A biológiai mosóasztalok kiváló megoldást jelentenek erre a problémára – ám fontos, hogy a nap 24 órájában bevetésre készen álljanak, hiszen a munka nem maradhat abba egy percre sem.

A MEWA sikerei mélyén rejlő alapgondolat köszön vissza a mosóasztalokkal kapcsolatos szolgáltatásban is: a felhasználók vásárlás helyett inkább béreljék a berendezéseket. A MEWA Bio-Circle mosóasztalokkal együtt a vállalatok megbízható karbantartási és javítási szolgáltatást is kapnak. Így az alkatrészmosók állandóan üzemképesek maradnak, és nem okoz nehézséget a kisebb-nagyobb darabok tisztítása.

A mosóasztalok előnye kézenfekvő: a MEWA BioCircle olyan tisztítófolyadékkal működik, amelyben mikroorganizmusok biológiai úton bontják le a zsírokat és olajokat. A folyadékot a készülék előmelegíti, így az kellemes almaillatot áraszt. A szokásos mosóasztalok esetében a tisztításhoz oldószereket használnak, amelyekből szúrós szagú és időnként az egészséget is veszélyeztető gőzök szabadulnak fel. Az ilyen berendezéseket csak védőkesztyűben és -maszkban szabad kezelni. A MEWA Bio-Circle alkalmazása az alkatrészek tisztítását jelentősen egyszerűsíti, s alkalmazásával egyúttal a környezet és a dolgozók egészsége érdekében is teszünk valamit.

Persze időnként a mosóasztalokat is tisztítani kell. A biológiai tisztítófolyadékban a használat során makacs, oldhatatlan iszap rakódik le, amely csökkenti a tisztítási folyamat hatékonyságát. A probléma elkerülése érdekében a MEWA a mosóasztalokat rendszeres szervizszolgáltatással együtt kínálja.

Mi történik a szervizelés során? A mosóasztal kiszállításakor a MEWA szakemberei bemutatják a készülék működését és megtanítják a kezelését. A szerződésben rögzített időközönként a MEWA elvégzi a berendezés műszaki karbantartását. Ennek során alaposan megtisztítják a mosóasztalt, feltöltik tisztítófolyadékkal, és szükség esetén ingyenesen kicserélik az elhasználódott kopóalkatrészeket. Ezen kívül a MEWA gyorsszolgálatot is működtet: ha a berendezés meghibásodik, a hibát 48 órán belül kijavítják.

A MEWA-ra jellemző teljes körű szolgáltatás tehermentesíti az üzemvezetőket, akik így legfontosabb feladataikra koncentrálhatnak, s az apró alkatrészek szennyeződései miatt egy percre sem kell félbeszakítani a munkát.

MEWA textilmenedzsment
A MEWA Európa-szerte 44 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel, valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. Mintegy 5.200 dolgozójával több mint 184 ezer ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A MEWA csoport 2017-ben 672 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilszolgáltatások piacán. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra. A zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2016-ban a Deutsche Standards kiadó harmadszor adományozta „Az évszázad márkája” elismerést a vállalatnak, amely 2015-ben másodszor is elnyerte az „Globális piacvezető” kitüntetést.