Kezdőlap Autóipari hírek Alkatrészek valódi értékekkel

Alkatrészek valódi értékekkel

A HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. tavaly átadott több milliárdos beruházása a kapacitások bővítésére és a technológiai képességek fejlesztésére irányult. A vállalat versenyképességére garancia a jövőben a 4500 m2 alapterületű új gyártócsarnokba telepített 4 nagy teljesítményű és munkaasztalú, modern présgép. 2018 már ezeknek a kapacitásoknak a kihasználásáról szól.

A szabad lemezalakítási kapacitás hasznosításából induló autóipari tevékenység néhány év alatt neves autóipari cégeket és első körös (TIER-1 szintű) beszállítókat kiszolgáló üzletággá nőtte ki magát. Erre a dinamikus fejlődésre a vállalat a technológiai képességeinek és a kapacitásainak jelentős bővítésével reagált. „Az elkészült fejlesztések lehetővé teszik, hogy meg tudjunk felelni a jövőbeni elvárásoknak, a megnövekedett piaci igényeknek és továbbra is a lemezalakítással gyártott alkatrészek beszállítója legyünk” – mondta Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. vezérigazgatója. A prémium kategóriás gyártóberendezések nagy kubatúrájú, összetettebb és nagy darabszámú alkatrészek, részegységek gyártására is lehetőséget adnak. A vállalat fémmegmunkálással és lemezalakítással történő gyártása pedig már kiegészül a részegységek hegesztésével és összeszerelésével is. A nemrég átadott projekt részeként a szerszámüzemi tevékenység is fejlesztve lett, így ebben az üzemrészben is modern technológia áll a szakemberek rendelkezésére.

Dedéné Novotni Anna, HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. vezérigazgatója

„Hatalmas verseny van a kelet-közép-európai régióban az autóipari beszállítók között. Ahhoz, hogy a beszállítók versenyképesek maradjanak kénytelenek egyre többet beruházni. A befektetések legtöbb esetben a technológiai korszerűsítésre és az automatizációra irányulnak. Vállalatunk elmúlt két évben végrehajtott, igen jelentős 4,5 milliárd összegű beruházása is a – kapacitások bővítésén túl – a technológiák korszerűsítésére irányult. A jövőben pedig vizsgáljuk bizonyos berendezések automatizálásának a lehetőségeit is.” – emelte ki Dedéné Novotni Anna.

Nagy teljesítményű présgépek az új gyártócsarnokban

A jelenlegi termékskála többek között kipufogórendszerek alkatrészeiből, generátor alkatrészekből, különböző burkolati elemekből, hűtőegységek részegységeiből, egyéb autóipari alkatrészekből valamint saját és külső cégek részére gyártott lemezalakító szerszámokból áll. „Kibővült kapacitásaink egy részét már lekötik a meglévő és új stratégiai vevőink. Sok a feladatunk, hiszen a meglévő alkatrész gyártások mellett áttelepítések és új termékek próbagyártása is zajlik az új üzemben. Pozitív a visszajelzés a partnerek részéről is, hiszen kevés olyan társaság van ma, amely korszerű, szabad kapacitással áll a rendelkezésükre. A bővülés lehetősége így számukra is biztosított” – tette hozzá a vezérigazgató. A vállalat célja a jövőben, hogy nem csak az autóiparon belül, de azon kívül is tovább bővítse stabil, hosszú távú partnerkapcsolatait és gyártási volumenét jelentősen növelje.

Az autóipar fontos szereplőjeként a HAJDU Autotechnika Zrt. számos szakmai szervezet tagja, köztük a Magyar Gépjárműipari Egyesületnek, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának. Az idei évben a hazai rendezésű Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállítások mellett több nemzetközi eseményen is megjelenik a társaság.

info@hajduautort.hu
www.hajduautort.hu