Az SKF a csúcsteljesítmény biztosítása érdekében szekcionált kenőrendszer kifejlesztésével támogatja az Erdinger Weißbräu vállalatot az 1,81 millió hektoliter sör előállításának megvalósításában.

Az SKF egy korszerű kenőrendszert biztosított Németország legnagyobb, búzasört gyártó családi vállalkozása számára, elősegítve ezzel a belső folyamataik rugalmasságának növelését és a növekvő kereslet kielégítését.

A 131 éves Erdinger Weißbräu sörgyárat a felsőerjesztésű sörök gyártásának szakértőjeként tartják számon. Világszínvonalú termékeit több mint 90 országba exportálják. A megnövekedett kereslet kielégítése érdekében a vezetőség úgy döntött, hogy korszerűsíti a gyártási folyamatokat.

A töltőberendezés újratervezése során az Erdinger és a berendezés gyártója felismerték, hogy az üzemben – sörfőzdétől a szállításig – található több mint 3000 kenési pont kenőanyaggal történő ellátását lehetetlen kézi kenéssel biztosítani. Az SKF-fel folytatott konzultáció alapján úgy döntöttek, hogy egy szekcionált kenőrendszer növelné a rendszer rendelkezésre állását, csökkentené a kenőanyag-fogyasztást, és minimalizálná a berendezés kopását.

Az Erdinger Weißbräu sörgyárba SKF EDL1 (elektromos kenőberendezés) szekcionált kenőrendszert telepítettek. A rendszer 90 szekcióból áll, és három hordószivattyúval rendelkezik, amelyek a két csarnokban és az összekötő alagútban ellátják a több ezer kenési ponton végighaladó fő kenővezetékeket kenőanyaggal. A rendszerek elektromos nyomásnövelő szivattyúi képesek az alacsony bementi nyomásból magas kimeneti nyomást előállítani, lehetővé téve a szállítási szakaszok legtávolabbi pontjainak elérését is. Az EDL1 integrált állapotfelügyeleti funkciója biztosítja a valós idejű működési adatokhoz való hozzáférést, valamint a távolról végzett karbantartás lehetőségét, tovább növelve ezzel a szekcionált rendszer megbízhatóságát.

Az EDL1 nagyon költséghatékony megoldás lehet, mivel a meglévő vezetékek, csatlakozóelemek és tápszivattyúk újra felhasználhatók. Továbbá nincs szükség sűrített levegő használatára, és az energiafogyasztás, valamint a karbantartási igény is minimális szinten tartható.

Marian Herold, az SKF élelmiszeriparért és italgyártásért felelős üzletfejlesztési igazgatója nyilatkozatában elmondta: „A vevő több mint elégedett az EDL1 szekcionált rendszerünk teljesítményével. Az EDL1 a töltőrendszer minden szekcióját ellátja kenőanyaggal, valamint a beépített állapotfelügyelet és a központi vezérlés biztosítja a kenőanyag mennyiségének és adagolási idejének azonnali beállítását, és a meghibásodások gyors lokalizálását. Mindez a berendezések vártnál nagyobb rendelkezésre állását, és a kenőanyag-fogyasztás jelentős csökkenését eredményezte a sörgyárban.”

SKF AB