Az első globális partnerségi megállapodás célja az innováció támogatása

A GEFCO, a komplex ipari ellátási lánccal kapcsolatos szolgáltatások globális szereplője és az autóipari logisztika vezető európai vállalata ma bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi Techstars hálózattal, amely világszerte 1000-nél is több startup céggel szerzett tapasztalatával segíti a vállalkozások sikeres elindítását. A GEFCO számára ez az első ilyen együttműködés, és fontos mérföldkő abban a stratégiában, melynek célja a közös innováció előmozdítása új ökoszisztémák segítségével.

Az együttműködés egyedülálló lehetőséget jelent a GEFCO számára, hogy a Techstars csapatának a vállalkozások és innovációk terén szerzett tapasztalatait ötvözze saját ágazati szakértelmével.

A partnerségnek köszönhetően a GEFCO:

  • Együttműködhet olyan, kiemelkedően ígéretes startupokkal, melyek – konkrét projekteken és a hagyományostól merőben eltérő üzleti modelleken keresztül – élen járnak az iparági átalakulásban.
  • Felerősítheti a különféle kísérleti startup kezdeményezések és akcelerátor programok keretében elindított átalakulást a munkamódszerek és csoportkultúra területén.
  • Kapcsolatba léphet tehetséges vállalkozókkal, ágazati és innovációs szakértőkkel.

A GEFCO célja, hogy az új ötletek előmozdításával és a projektek megvalósításának támogatásával hozzájáruljon a logisztikai és szállítmányozási ágazat jelentősebb fejlesztéseihez. A Techstars Paris programra a következő területeken működő startupok jelentkezését várják:

  • Az eszköz-kihasználtsági mutató javítását célzó útvonal- vagy áramlásoptimalizálási analitika
  • Elosztott blokklánc szoftverek, melyek papírmentes elektronikus szolgáltatásokat nyújthatnak a logisztikai ökoszisztéma számára
  • Új, intelligens nyomkövetők és kapcsolódó érzékelők, melyekkel új szolgáltatások valósíthatók meg, illetve javítható a működési hatékonyság

„Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködésre lépünk a Techstars akcelerátorral, mely kivételesen nagy tapasztalattal rendelkezik a fejlődő startupok támogatásában. Megállapodásunknak köszönhetően a GEFCO különleges lehetőséget kap arra, hogy elkötelezett vállalkozókkal közösen vegyen részt a jövő ellátási láncának megismerésében és befektetéseiben szerte a világon. Érdeklődéssel várjuk, hogy a GEFCO szaktudásával hozzájárulhassunk a Techstars által felkarolt vállalkozások kreatív ötleteihez” – jelentette ki Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke. A GEFCO továbbá lehetőséget kínál majd a vállalkozóknak kísérleti projektek lebonyolítására a kiválasztott országokban, valamint erőforrásokat biztosít az ötletek teszteléséhez.

Az együttműködés révén a GEFCO a Partech Shaker nemzetközi startup kampusszal is kapcsolatba kerül, ahol a világ különböző részeiről származó technológiai vállatok ideális környezetben fejlődhetnek.

„Mi a Techstarsnál azon dolgozunk, hogy hozzásegítsük a vállalkozókat a sikeres kezdéshez, és ebben olyan aktív partnerek támogatnak minket, mint a GEFCO” – mondta Scott Ford ügyvezető igazgató. „A GEFCO elsősorban a Techstars Paris mentorálás-alapú akcelerátor program keretében segíthet és mentorálhat majd a Techstars hálózatába tartozó vállalkozókat.”

GEFCO Magyarország