A Hankook Ventus Prime³ az Auto Bild által lefolytatott 2018-as nyári abroncs teszt győztese. A döntő tényezők közé tartozott a legjobb általános fékteljesítmény az 51 vizsgált gumiabroncs márka között. A német autóklub, az ADAC szintén a legjobb, “jó” értékelést adta a Hankook prémium komfort abroncsának a legutóbbi nyári abroncs tesztben. A Hankook Ventus Prime³ abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy a teljesítmény, a kényelem, a biztonság és a környezetbarát jellemzők ideális elegyét biztosítsa. A piacon több, mint 90 méretben, rendkívül széles tartományban kapható, a kompakt autóktól a luxus limuzinokig.

A Hankook Ventus Prime³ ismét igazolta csúcsteljesítményét a független terméktesztekben1). Európa legnagyobb fogyasztói autós magazinja, az Auto Bild által lefolytatott abroncstesztekben a 2016 tavaszi bemutatkozó szezonban, majd a 2017-ben elért további nemzetközi szintű első helyezéseket követően a Hankook Ventus termékcsalád komfortbajnoka az idei tesztekben megismételte sikeres szereplését. Miután a nemzetközileg elismert ADAC szervezet a 2018-as nyári abroncs tesztjében a tesztben elérhető legjobb, “jó” besorolással tüntette ki az abroncsot kiemelkedő fékteljesítményéért, az Auto Bild ítélete szerint a Ventus Prime³ “rendkívül kiegyensúlyozott, a legjobb teljesítményt nyújtotta száraz útfelületen és jó eredményt ért el nedves úton”. Az összes jelentős márka 51 termékére2) kiterjedő, valószínűleg legátfogóbb abroncstesztben másodszor nyerte el a győztes címet 2016 óta. A kulcsfontosságú tényezők között volt a nedves és száraz úton mért féktávolság kombinációja alapján meghatározott legjobb fékteljesítmény az összes márka közül, ami valószínűleg a legfontosabb biztonsági jellemző minden autóvezető számára. Az Auto Bild szerkesztőinek ítélete szerint a Hankook futófelületi mintázata lett a teszt győztese, többek között a nedves és száraz úton nyújtott kiváló vezetési jellemzők és féktávolság, a pontos kormányozhatóság, valamint a kellemes vezetési komfort tekintetében.

A Hankook Ventus Prime3 abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy a teljesítmény, a kényelem, a biztonság és környezetbarát jellemzők ideális keverékét nyújtsa. A nedves úton biztosított nagyon jó fékteljesítmény elérése kulcsfontosságú feladat volt a Hankook mérnökei számára a fejlesztés során. Ennek elérésére a Ventus Prime³ nagy tapadású szilika futófelületi keverékkel, valamint egy új keverékképző technológiával készül, mely a polimerek és kitöltőanyagok jobb eloszlását biztosítja a futófelületi keverékben. Ez javította mind a vizes fékezési teljesítményt, mind pedig a gördülési ellenállást. A gumiabroncs és az útfelület közötti hatékony érintkezési felület a speciális tervezésű, aszimmetrikus futófelület kövtkeztében megnőtt. A futófelületi mintaelemek nagyfokú sugár- és oldalirányú merevsége mellett a speciális “hibrid keménységű” bordák a különböző merevségi szintekkel a külső és belső vállrészi területeken kivételesen jó száraz teljesítményt biztosítanak a Ventus Prime³ számára. A rézsútos mintaelemélek a futófelület teljes területén nagyon jó száraz fékezési teljesítményt tesznek lehetővé, emellett növelik az abroncs úttal érintkező felületét fékezés közben.

A frissen fejlesztett funkcionális, nagy molekulasúlyú polimerek a Ventus Prime³ futófelületi keverékében javítják a kopásállóságot. Az abroncs rendkívül korszerű, könnyűsúlyú és különösen erős selyem szövetvázzal, valamint széles acél övcsomaggal, illesztésmentes pánttal és erőteljes peremmag kitöltővel készül. A kezelhetőség javítása mellett ez pontos kormányzási visszajelzést és nagyfokú irányíthatóságot biztosít, különösen nagy sebesség mellett. A javított zajkibocsátásnak, az optimális oldalsó profilszögnek, valamint a légellenállás tekintetében optimalizált oldalfalnak köszönhetően a Hankook fejlesztőmérnökei tovább tudták csökkenteni az abroncsok zajszintjét, ezzel javítva az abroncs kényelmi jellemzőit.

A Hankook Ventus Prime³ több mint 90 méretben érhető el a piacon, 195 és 245 közötti futófelületi szélességgel, a 65 – 40 közötti sorozatban, H-W (210 – 270 km/h) sebesség index-szel, a személyautók rendkívül széles spektrumához, a kompakt személygépkocsiktól a luxus limuzinokig.

Hankook