Kezdőlap Felsőoktatás Országos döntő Az év SOLID EDGE diák tervezője versenyben

Országos döntő Az év SOLID EDGE diák tervezője versenyben

Egyetemisták és középiskolások együtt versenyeznek Salgótarjánban „Az év SOLID EDGE diák tervezője” címért. A milliós jutalommal járó elsőségért huszonöt tanuló, illetve hallgató, közte egy lány a Salgótarjáni Szakképzési Centrum oktatótermeiben csütörtökön száll versenybe – pénteken hirdetnek eredményt.

Az SSzC és két társrendezője, a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Siemens PLM nemzetközi szoftverfejlesztő céget Magyarországon képviselő, a 3D-s tervező, megmunkálás-tervező, végeselem-analízissel, termelésütemezés és digitális gyártási megoldások forgalmazásával foglalkozó graphIT Kft. januárban hirdette meg felhívását. „Az év SOLID EDGE diák tervezője 2018!” 3D CAD tervezési versenyt értékes nyereményekért. A fődíj havi százezer forintos ösztöndíj egy egész éven át, a második helyezett havi ötvenezer forintos graphIT-Solid Edge ösztöndíjat kap, de a harmadik helyezett Solid Edge haladó tanfolyamon való részvételi lehetősége, illetve az értékes tanfolyami- és tárgynyeremények egyaránt felkeltették úgy a középiskolások, mint a főiskolások, illetve egyetemisták érdeklődését. Az országos döntőn 25-en küzdenek a 3D CAD tervezői versenyben.
Zalaegerszegről, Szolnokról, Kecskemétről és a fővárosból is érkeznek versenyzők a nógrádi megyeszékhelyre, a házigazda Stromfeld hat diákját kvalifikálta a Siemens világszerte használt tervezői programjára épített vetélkedésre. A megnyitót csütörtök reggel 9-kor tartják a Stromfeldben, a kétnapos versenyre számos kiegészítő-programmal is készültek a házigazdák: a Bányamúzeum és a Somoskői-vár megtekintésén túl az Etes Pálinkaházba szervezett folklórműsoron keresztül a régió értékeibe nyújtanak betekintést.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum a versenynek otthont adó intézmény két oktatótermét erre az alkalomra nagyteljesítményű számítógépekkel újította meg, a szoftverek telepítését az intézmény informatikusai és a Stromfeld mérnök-tanárai installálták. Az országos verseny a duális képzésben fontos szerepet játszó vállalkozások figyelmét is fölkeltette, a Stromfeld-napokhoz igazított programon interaktív előadásokkal színesített kiállításon mutatkozik be több cég is, melyek remélik, hogy azok a fiatal informatikai szakemberek, akik műszaki, gyártásismereti tudással is rendelkeznek, munkatársaik lesznek majd hamarosan. A verseny zárása és eredményhirdetése pénteken valamivel 12 óra után várható.

graphIT