Jungheinrich 5 év ingyenes garanciát biztosít a lítiumion akkumulátorokra. A hosszú garancia csökkenti a beruházás rizikóját a Jungheinrich ügyfelei számára / Díjmentes javítás és csere a Jungheinrich szervizhálózatának köszönhetően / Li-ion technológia nagyban segíti az elektromos meghajtású gépek térnyerését

A Jungheinrich mostantól 5 év ingyenes garanciát biztosít saját gyártású lítiumion akkumulátoraira. Amennyiben az akkumulátor kapacitása a garancia időtartamán belül a névleges kapacitás 65 százaléka alá csökken, a Jungheinrich díjmentesen megjavítja vagy kicseréli azt. A garanciális szervizszolgáltatást a Jungheinrich szervizcsapata végzi. A hamburgi intralogisztikai nagyvállalat ezzel is szeretné hangsúlyozni vezető szerepét a Li-ion akkumulátorok alkalmazásának területén. Jelenleg a piacon a Jungheinrich az egyetlen olyan szolgáltató az üzemen belüli logisztikai ágazatban, amely nemcsak anyagmozgató gépeket, hanem a hozzájuk megfelelő töltőrendszereket, valamint akkumulátorokat is házon belül fejleszti és gyártja. A Jungheinrich 2011-ben elsőként vezetett be a piacra sorozatgyártásban készült, lítiumion technológiával működő targoncát.

Dr. Oliver Lücke, a Jungheinrich AG műszaki igazgatója így nyilatkozott: „A Li-ion technológia alkalmazásával jelentősen növelhető az energiahatékonyság. A Jungheinrich vezető szerepet tölt be a technológia alkalmazásának területén, gazdasági és ökológiai mértékeket teremt. Az energiatárolók területén szerzett többéves tapasztalatainknak köszönhetően mostantól 5 év, illetve 10.000 üzemóra díjmentes garanciát tudunk nyújtani a Li-ion akkumulátorokra ügyfeleinknek. Aki jelenleg raktárában energiahatékony megoldásokat szeretne, nem kerülheti ki a Jungheinrichet. A hosszabb garanciával jelentősen csökkentjük ügyfeleink beruházási kockázatát és maximalizáljuk hasznukat. Lítiumion akkumulátoraink intelligensek és kommunikálnak a targoncával, valamint a töltőkészülékkel. Ezáltal megvédik magukat a nem rendeltetésszerű kezeléstől és ezzel egyidejűleg optimálisan a felhasználáshoz alkalmazkodnak. A Jungheinrich akkumulátorok ezért nagy teljesítményre képesek, karbantartásmentesek és hosszú élettartmúak. Mi, a Jungheinrichnél biztosak vagyunk abban, hogy a Li-ion technológia hamarosan az intralogisztikai ágazat standard energiatárolója lesz. Nagyfokú hatékonyságuknak köszönhetően olyan alkalmazási területeken is használhatóak lesznek az elektromos meghajtású gépek, ahol jelenleg még inkább belsőégésű motorokat alkalmaznak.”

A Jungheinrich egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a piacon az energiatárolók területén. Szinte valamennyi Jungheinrich targonca lítiumion akkumulátorral is rendelhető. A hagyományos savas ólom akkumulátor meghajtású targoncák pedig egyszerűen átalakíthatók lítiumion technológiára. A saját gyártású akkumulátorok kínálata 24 V, 48 V és 80 V teljesítményre terjed ki. Mindezen akkumulátorokra a Jungheinrich mostantól 5 év, illetve 10.000 üzemóra garanciát biztosít. A Jungheinrich lítiumion komponensei tökéletesen illeszkednek  egymáshoz, mivel az akkumulátor, a targonca és a  töltőkészülék kommunikálnak egymással. Mivel a lítiumion akkumulátorok esetében sem gáz-, sem savképződés nem lép fel, nincs szükség költséges levegőztető berendezésekkel felszerelt speciális töltőhelyiségekre. Nem csak biztonságos, hanem hely- és költségtakarékos is egyben. A gyors és rövid köztes időnek köszönhetően gyakorlatilag a targoncaflotta a hét minden napján 24 órán keresztül alkalmazható. A lítiumion akkumulátorok esetén már nincs szükség időigényes akkumulátorcserére. A tartalék akkumulátor és a cseréhez szükséges berendezések teljesen megtakaríthatók. A Li-ion technológia alkalmazásának előnyeit kihasználva, a Jungheinrich tovább fejleszti saját akkumulátorainak gyártását.

Az 1953-ban alapított Jungheinrich AG nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 36 országban saját értékesítési vállalattal, további 70 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 15.000 munkavállalót foglalkoztat és 2016-ben 3,1 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

Forrás: Jungheinrich