A DoFeed szerszámcsaládra jellemző verhetetlen teljesítményt a marók sűrű fogosztása, és a speciális lapkageometria garantálja, mely csökkenti a vágóerőket, legyen szó síkok vagy hornyok marásáról, zsebbontásról, rampolásról vagy körinterpolációról.
A konkurens szerszámokkal szemben a DoFeed nem ritkán 25-50%-al termelékenyebb, köszönhetően a marók vibráció-csökkentő kialakításának. Ráadásul, e szerszámok alkalmazásával Ön a főorsó terhelését is csökkentheti.

A lapkák három különböző forgácstörővel érhetők el: az MJ típus széles élszalaggal acélok, öntöttvas és edzett anyagok megmunkálására készült, általános paraméterek mellett.

Rozsdamentes anyagok és hőálló ötvözetek megmunkálására az élesebb ML forgácstörő ajánlott, amely sikerrel alkalmazható kis merevségű, vagy nehezen rögzíthető munkadarabok forgácsolására is. Ha a felületminőség is szempont a szerszám kiválasztásánál, a DoFeed marókhoz elérhető a W jelű Wiper lapka, mely a termelékenység megtartása mellett kimagasló felületi érdességet garantál.

A DoFeed marók Ø16 Ø200 mm-es mérettartományban érhetők el, szármaró (Ø16 Ø40 mm), feltűzhető maró (Ø40 Ø200 mm) és moduláris, felcsvarozható kivitelben (Ø16-Ø32 mm).
A termelékenység mellett a költséghatékonyság másik pillére a lapkák hosszú éltartama, melyet a Tungaloy speciális felületkezeléssel készült, kiváló minőségei garantálnak.

A DoFeed marókhoz eddig elérhető minőségek már mind bizonyítottak: a sokoldalú AH725 használható általános megmunkálásokra acélokhoz, öntöttvashoz és hőálló ötvözetekhez. Az AH130 elsősorban rozsdamentes acélokhoz, míg az AH120 öntöttvashoz kitűnő választás. Az AH3035-ös minőség kimagasló teljesítményt nyújt acélok és rozsdamentes acélok megmunkálása során. Új fejlesztés az AH8015-ös minőség, mely elsősorban edzett anyagokhoz és hőálló ötvözetekhez ajánlott.

A felületkezelés során többszörösen felvitt AlTiN nano-rétegeknek köszönhetően ez a minőség ellenáll az élsisakképződésnek és a kopásnak, valamint a lapkák élei sem pattogzanak le, melyek jellemző problémák ilyen egzotikus anyagok megmunkálásánál.
Az AH8015-öt elsősorban 45 HRc és attól keményebb anyagokhoz, illetve Inconel megmunkáláshoz ajánljuk.

Ha kimagasló termelékenységre van szüksége, melyhez egy sokoldalú és költséghatékony szerszámot keres, válassza a Tungaloy DoFeed maróit!

Tungaloy