Kezdőlap Fémmegmunkálás Újdonságok a moduláris technika területén

Újdonságok a moduláris technika területén

A Meusburger a Stanztec-en exkluzív és innovatív termékújdonságokat mutat be a moduláris technika területén. Az E 5076 és E 5078 moduláris vezetőoszlopok mostantól egyedileg szerkeszthető hosszméretekben is elérhetők. Az ügyfelek számára így biztosított a maximális szabadság a szerszámmodulok és kivágószerszámok tervezése során. A beszerelési segítséggel a gyártási költségek minimalizálhatók valamint a szerszámcsere jelentősen lerövidíthető. A szerszámmodul asszisztenssel a szerszámlapok körülményes kiválasztása már a múlté.

Konfigurálható hosszméretek
A moduláris technikában gyakori, hogy a rugók beépítésénél korlátozott a rendelkezésre álló hely. Így a rugózást gyakran a vezetőegységekben oldják meg. Az optimális eredmény elérése érdekében az vezetőoszlopok l4-es hosszméretét be kell állítani. A Meusburgernél az adott méret a moduláris technikában használatos E 5076 és E 5078 vezetőoszlopoknál szabadon meghatározható. A pontos és azonos tűrések biztosításának érdekében a vezetőoszlopok egy munkafolyamatban kerülnek megmunkálásra. A hosszbeállítást követően az oszlopok +0/-0,02 mm-es tűréssel kerülnek kiszállításra. Az l4 méret század milliméteres lépésekben adható meg és a Meusburger digitális katalógusaiban gyorsan és egyszerűen megrendelhetők. A vezetőoszlop CAD adatai a szerkesztés után exportálhatók.

E 6045 beszerelési segítség modulokhoz
A modulok cseréje során több alkatrész ki- majd beszerelése elkerülhetetlen. Főleg a távtartók rögzítéséhez gyakran szükséges a T-hornyok körülményes és költséges kialakítása a szerszámlapokban. Az edzett és köszörült beszerelési segítséggel ez már a múlté. Az integrált DIN 508 szerinti T-hornyokkal a távtartók be- és kiszerelése rendkívül egyszerűvé válik. Ez az alkatrész optimálisan a Meusburger szerszámlapok vastagságaihoz lett hangolva és több méretben választható. Használatával elkerülhető az anyaszerszám sérülése a modulok ki- és beszerelése során, továbbá ergonomikus szerszámcserét tesz lehetővé. A beszerelési segítség a Meusburgertől megszokott módon azonnal raktárról rendelhető.

Teljes modulok összeállítása csupán néhány kattintással
A szerszámmodulok összeállításánál leginkább a szerszámlapok körülményes kiválasztása az időigényes. Ezt követően pedig a megfelelő anyaszerszámot kell megtalálni. Itt biztosít jelentős előnyt a Meusburger új szerszámmodul asszisztense. Mindössze 4 lépésben, gyorsan és könnyedén, összeállítható a kívánt szerszámmodul. Csupán néhány kattintással elérhető a szerszámlapok nagy választéka. Az egyénileg megadható modulhosszakkal biztosított a legnagyobb rugalmasság. A modulok összeállítását követően automatikusan felajánlásra kerül a megfelelő SH-kétoszlopos szerszámház mint anyaszerszám. Végezetül a közvetlen interfésszel a 3D adatok exportálhatók a használatos CAD rendszerekbe.

Meusburger