Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

4 terület, ahol nélkülözhetetlenek a megfigyelő kamerarendszerek

A kamerás biztonsági rendszerek telepítése vállalatok számára sokszor nem csak ajánlott, de egyenesen nélkülözhetetlen. A legtöbb esetben már az épület tervezésében is aktívan részt vesznek a biztonságtechnika kiépítésével foglalkozó szakemberek, hiszen nagyon fontos, hogy a rendszerek a legmegfelelőbb helyre kerüljenek, ahol minden technikai háttér adott (pl: a rögzítő központ esetében), vagy ahol a legjobban ellátják a feladatukat (pl: a térfigyelő kamerák esetében). Ugyan több olyan terület is van, ahol elengedhetetlen a kamerarendszer kiépítése, néhány szektor azonban kiemelt fontosságú.

Raktározás, logisztika

A raktározás terén ismert megoldás a betörés elleni biztonsági kamera rendszer. Azonban egy megfelelően kiépített kamerarendszer ennél sokkal összetettebb feladatokat is elláthat.
A logisztikában is hasznosak a videós megfigyelés biztosította adatok, többek között megtudhatjuk, hogy az autók megfelelő teherbírásig vannak-e megtöltve. Továbbá láthatóvá válik, hogy szükséges-e segíteni az ellenőrző kolléga munkáját, ugyanis a rendszer követni tudja, hogy melyik autóra mennyi idő jutott.

- Hirdetés -

A kamerák segítségével láthatjuk és követhetjük a targoncák mozgását is. Ezáltal növelve a hatékonyságot, ugyanis pontosan látható, hogy melyik gép honnan hova és mit pakolt. Növeljük továbbá a biztonságot is, hiszen kamerás megfigyelés során lényegesen megfontoltabban vezetik a gépeket.

Irodaházak

Az irodaházakban területeket bérlők számára a biztonság elsődleges szempont. Ezért nagyon fontos, hogy az ilyen nagy épületek mindig kövessék az újításokat, és a legmodernebb technológiával dolgozzanak.
Az A osztályú irodaházak esetében a biztonsági funkciók mellett a megjelenés is számít, ezért a megfelelő műszaki tartalom mellett már az igényes kinézetre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.
A többszintes irodaházak esetében a legnagyobb biztonsági hangsúlyt a földszint és a megközelítési szintek (pl: mélygarázs, parkoló szintek) védelmére fordítják. Egy A osztályú irodaházban a megfelelő lefedési területtel rendelkező kamerás rendszer jellemzően már alapvető elvárás.

Közületek

Olyan közintézményekben, ahol ügyfélforgalom vagy ügyfélszolgálat történik, alapvetően fontos egy kellő felbontású kamerarendszer használata. Ugyanis sajnos számos példa adódik arra, hogy az ügyfél az elégedetlenségét az ügyintézőn vezeti le. Márpedig egy munkáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállalói a lehető legbiztonságosabb környezetben érezhessék magukat, és ilyen körülmények között dolgozhassanak.

Ezenkívül fontos az egészségügyi intézményekben, hogy a kamerarendszer hőmérséklet mérésére is alkalmas legyen. Ez leginkább a koronavírus megjelenése után vált elengedhetetlenné, hogy könnyebben ki lehessen szűrni a fertőzött pácienseket.
Lényeges, hogy miután a fent említett eseteket érzékelte a kamera, a szakemberek azonnali és megfelelő segítséget tudnak nyújtani.

Bevásárló központok

A kamerás rendszerek a bevásárló központokban is alapvető fontosságúak. Az eladók és a vásárlók biztonságos környezetben való létéhez elengedhetetlen. Segít kiszűrni a rossz szándékú „érdeklődőket”, vagy lekövetni a zsebtolvajok útvonalát. Megelőzheti a bűncselekmények elkövetését és csökkenti a bűnismétlést.

A kamera rendszer ezen kívül akár marketing célokat is elláthat. Képes megszámlálni az érdeklődőket, vagy akár az adott üzletekbe történő belépést figyelni. Ezáltal a sűrűn látogatott helyen lévő üzletek bérleti díja jobban behatárolható a kevésbé frekventált helyen lévő üzletétől.

Fentieken kívül egy kamerás rendszer kiváló parkoló menedzsment is lehet pl. outlet-ek esetében. Tökéletesen alkalmas számolni az érkező és távozó gépjárműveket, figyelni a frekventált időszakokat. Ezáltal egy üzemeltető el tudja dönteni, hogy a parkolást díjkötelessé teszi-e, ezáltal is növelve a bevételeket.

(Szponzorált tartalom)

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology