Barion Pixel

- Hirdetés -

A Panasonic megvásárolja a svéd Systemair AB légkondicionáló üzletágának¹ összes részvényét

A kereskedelmi légkondicionáló üzletág fejlesztése és a vízmelegítő és fűtőkészülék üzletág bővítése

A Panasonic Corporation bejelentette, hogy a Heating & Ventilation A/C üzletága 100 millió eurós vállalati értékben szándékozik megvásárolni a szellőztetés és kereskedelmi légkondicionálás egyik vezető gyártójának, a Systemair AB-nak (a továbbiakban: Systemair) a kereskedelmi légkondicionálási üzletágát.

Megállapodás született az összes fennálló Systemair S.r.l és a Tecnair S.p.A részvény, valamint a frankfurti Systemair GmbH légkondicionálás-értékesítési üzletág megvásárlásáról. Az értékesítési alkalmazottak átvételéről személyzeti egyeztetéseket folytatnak Németországban.

- Hirdetés -

A Panasonic továbbá felajánlotta, hogy megvásárolja a Systemair AC SAS összes fennálló részvényét a Systemairtől, amely ajánlatot a várakozások szerint a franciaországi HR-tárgyalásokat követően a cég el is fog fogadni. A felvásárolt entitások a szükséges eljárások megvalósulása után a kereskedelmi légkondicionáló üzletág konszolidált leányvállalataiként működnek tovább Panasonic márkanév alatt.

A Panasonic egyik kulcsfontosságú piacán, Európában nagy az igény a környezetvédelem és az éghajlatváltozás problémáinak megoldását sürgető intézkedésekre, és erőfeszítéseket tesznek, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban megtörténjen a szén-dioxid-mentes társadalomra való átállás. Amellett, hogy az energiahatékony és más környezetbarát termékek iránti kereslet növekszik, a klímaberendezésekben hűtőközegként használt CFC gázok hatással vannak a globális felmelegedésre, így a montreali jegyzőkönyv² Kigali-módosításának, illetve az európai F-gáz-szabályozásnak³ megfelelően alacsonyabb üvegházhatású hűtőközegekre szükséges áttérni.

- Hirdetés -

Légkondicionálási üzletágában a Systemair jelenleg hőszivattyús és csak hűtős folyadékhűtőket és ipari klímaberendezéseket gyárt, amelyek fűtő és hűtő vizet állítanak elő hőszivattyús elveken alapján. Majd az így előállított hűtési és fűtési energiát a hűtő/fűtő víz segítségével juttatják el a terekbe⁴, így szabályozva a helyiséghőmérsékletet, ami így a rendszerek kevesebb hűtőközeget igényelnek.

Azzal, hogy a Systemair három légkondicionáló vállalatát konszolidált leányvállalatává teszi, a Panasonic új fejlesztési, gyártási, értékesítési és karbantartási struktúrákat alakít ki kereskedelmi légkondicionáló üzletága számára, és a légkondicionáláson túlmenően a melegvíz-szolgáltatás és a helyiségfűtés területén is magasabb hozzáadott értékű megoldásokat hoz létre a két vállalat erőforrásainak egyesítésével. Ezen túlmenően a Panasonic széleskörű vásárlói igényekre is reagálni fog azzal, hogy környezetbarát, kereskedelmi hőszivattyús folyadékhűtős berendezésekkel bővíti a jelenleg Európában kapható levegő-víz hőszivattyúkat, lakossági klímaberendezéseket, épületek számára kialakított kereskedelmi klímarendszereket, és kompakt kereskedelmi hűtő/fűtő megoldásokat tartalmazó kínálatát. E Ezáltal hozzájárul az ESG-témakörrel (környezetvédelmi, szociális és vállalatvezetési témák) kapcsolatos intézkedések felgyorsításához Európában.

A Panasonic Heating & Ventilation A/C vállalata a beltéri levegőminőség területének egyik vezető vállalkozása, amely szellőzőventilátorokkal és légtisztítókkal, valamint a lakossági és kereskedelmi légkondicionálás üzletágaival foglalkozik. A több mint száz éve tartó folyamatos kutatás során felhalmozott versenyképes tudás és technológia ötvözésével társadalmi problémák megoldására törekszik, és egy egészségesebb és kényelmesebb életet, valamint társadalmat kíván teremteni.

A Systemair-t 1974-ben alapították, központja a svédországi Skinnskattebergben található. A vállalat a szellőztetés és kereskedelmi légkondicionálás üzletágának egyik vezető gyártója.

Masaharu Michiura, a Panasonic Heating & Ventilation A/C vállalatának elnöke: „2019-ben kötöttünk üzleti szövetséget a Systemair-rel, hogy megkezdjük a kereskedelmi klímaberendezések beszerzését. Az együttműködésünk körét ezután kibővítettük, így például a lakossági levegő-víz hőszivattyúinkat a Systemair  hővisszanyerős szellőztető egységeivel felszerelve értékesítjük. A Systemair kereskedelmi légkondicionáló technológiáinak, valamint inverteres és energiatakarékos technológiáinknak egyesítésével felgyorsítjuk az ügyfeleink által igényelt nagy hozzáadott értékű megoldások biztosítását. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a Systemair-rel kötött hosszú távú beszállítói szerződés aláírásával és partnerkapcsolatunk további elmélyítésével emelhetjük az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink szintjét.”

Roland Kasper, a Systemair elnöke és vezérigazgatója: „A Panasonic-kal évek óta együttműködünk a kereskedelmi légkondicionálás kapcsán, és ez idő alatt kölcsönös, mélyreható rálátást kaphattunk partnerünk vállalati kultúrájára és erősségeire, valamint sikerült jó munkakapcsolatot is kialakítani. Azért döntöttünk úgy, hogy értékesítjük olaszországi és németországi klímaüzletágainkat, illetve, hogy a franciaországi klímaüzletágat is értékesíteni kívánjuk, mert biztosak vagyunk abban, hogy az alaptevékenységünkre, azaz a szellőztetésre való összpontosítás meg fogja erősíteni kínálatunkat és stratégiánkat. A Systemair arra törekszik, hogy továbbra is a kategória legjobb szellőztetési termékeit, hőszivattyúit és integrált hőszivattyús megoldásait kínálja szellőztető rendszereiben ügyfelei számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Panasonic-kal együttműködve továbbra támogathatjuk jelenlegi és leendő ügyfeleinket.”

¹ Kereskedelmi hűtők, hőszivattyús klímaberendezések, fan coil egységek, stb.

² Az ózonréteg védelme érdekében létrejött környezetvédelmi szerződés. Az ózonréteget lebontó anyagok fogyasztásának és termelésének csökkentésére vonatkozó cél és a csökkentés ütemterve került meghatározásra.

³ Ez a szabályozás Európában 2006. július 4-én lépett életbe. Szabályozza a fluorozott gázokat, beleértve a fluorozott szénhidrogént (HFC), a perfluor-szénhidrogént (PFC) és a kén-hexafluoridot (SF6) a Kiotói jegyzőkönyv meghatározásai szerint.

⁴ Mivel a vízkeringtető rendszer vizet használ a helyiség hőmérséklet szabályozására, a hűtőközeg-cirkulációs megoldáshoz képest csökkenthető a szükséges hűtőközeg mennyiség a hűtőkörben (lásd a következő oldalt)

Panasonic

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology