Barion Pixel

Díjazták az Erőművek Éjszakája programot

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Erőművek Éjszakája programja még 2020-ban nyerte el a CSR Hungary Díjat. A Legjobb CSR-programért járó elismerést, a plakettet és az oklevelet most az ünnepélyes díjátadón vehették át az esemény fő szervezői. A díj azokat a szervezeteket ismeri el, amelyek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezései pozitív hatással vannak az üzleti folyamatokra, a társadalomra és a környezetre.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának egyik célja a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználásának ösztönzése. Ennek érdekében a hivatal idén második alkalommal rendezte meg az Erőművek Éjszakáját.

A programon országszerte 35 erőmű és távhőtermelő fűtőmű nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek az energiatermelés kulisszatitkaiba. A helyszínek között megtalálhatók voltak a helyi melegvíz- és távhőszolgáltatást biztosító városi fűtőművek és hőközpontok, valamint az ország villamosenergia-ellátásáért felelős, fosszilis energiaforrásokat, biomasszát, vízenergiát, atomenergiát felhasználó nagy létesítmények is.

- Hirdetés -

Az Erőművek Éjszakájának idén közel 3000 látogatója volt. Az egyes helyszíneken a szakértő „idegenvezetők” közérthetően és élményszerűen mutatták be az erőművek és a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét és azt, hogy a fejlesztéseikkel hogyan tudnak környezetkímélő módon energiát termelni. A látogatók megtudhatták azt is, hogyan bánhatnak okosan és takarékosan a rendelkezésre álló energiaforrásokkal.

A CSR Hungary Díj azokat a szervezeteket ismeri el, amelyeknek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezései pozitív hatással vannak az üzleti folyamatokra, a társadalomra és a környezetre. A díj kétéves önkéntes védjegyhasználattal jár. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem első alkalommal részesül ebben az elismerésben, 2018-ban az Energiakövetek program Junior kategóriában nyert.

 MEKH

- Hirdetés -

NEW technology