Barion Pixel

- Hirdetés -

Együttműködés a TRUMPF és a Jungheinrich között

A TRUMPF vezető nélküli szállítórendszereket integrál ügyfelei fémlemez-megmunkáló folyamataiba. A két vállalat szaktudásának egyesítése hatékonyabb anyagáramlást biztosít a hálózatba kapcsolt gyártásban.

A csúcstechnológiát képviselő TRUMPF vállalat és a nemzetközi automatizálási specialista, a Jungheinrich, a jövőben együttműködnek a lemezmegmunkálás intralogisztikai megoldásain. Az erről szóló megállapodást a két vállalat 2020 decemberében írta alá. Ennek keretében a Jungheinrich olyan önvezető targoncákat szállít, amelyek a különféle szerszámgépek és raktárpozíciók között önállóan szállítják a fém darabokat. A TruTops Fab nevű gyártásvezérlés segítségével a TRUMPF hatékonyabb logisztikai folyamatokat biztosít a gyártás során, az ügyfeleket pedig azzal támogatja, hogy az önvezető szállítórendszerek integrálásához személyre szabott tanácsokkal szolgál, elvégzi az üzembehelyezést és az oktatást, valamint további szolgáltatásokat biztosít.

Thomas Schneider a TRUMPF Werkzeugmaschinen üzletág fejlesztésért felelős ügyvezetője. (Forrás: TRUMPF”)

- Hirdetés -

„Örömünkre szolgál, hogy két ilyen nagy hagyománnyal rendelkező vállalat, mint amilyen a TRUMPF és a Jungheinrich, csúcsminőségű technológiai partnerséget alakított ki. Közösen olyan digitalizálási megoldásokat fejlesztünk a lemezmegmunkálásban, melyek megfelelnek a jövőbeni kihívásoknak. A logisztikai folyamatok átalakítása jelentős hatékonyságnövelést eredményezett a lemezmegmunkálás terén” – közölte Thomas Schneider, a TRUMPF Machine Tools fejlesztési igazgatója.

A hamburgi székhelyű Jungheinrich számára is előnyökkel jár az együttműködés „Ez a partnerség a mi logisztikai megoldásainkat közvetlenül a feldolgozóipar gyártócsarnokaiba juttatja el mindenütt a világban. A lemezmegmunkálóknak a jövőben nem kell váltaniuk a különböző technológiai rendszerek között, hanem egy mindenre kiterjedő megoldást kapnak, egyetlen forrásból” – mondta Markus Heinecker, a vállalat automatizált rendszerekért (vezető nélküli targoncák, AGV) felelős alelnöke. A két vállalat megoldása már bizonyított a chicagói és a ditzingeni TRUMPF okosgyárakban. A kézzel végzett szállításokat automatizálták és jelentősen lerövidült a gépek melletti tárolási idő.

Az anyagáramlás felgyorsítása a gyártásban
Markus Heinecker a Jungheinrich AG önvezető targoncákért felelős (AGV) üzletágának alelnöke. (Forrás: Jungheinrich)

A TRUMPF az önvezető járművek számára továbbfejlesztette TruTops Fab elnevezésű gyártási szoftverét. Ez a gyártási terv szerint rangsorolja a szállítási megrendeléseket, melyeket valós időben továbbít a Jungheinrich szállítási rendszerei felé. A szoftver így hatékonyabb anyagáramlást tesz lehetővé a fémmegmunkálásban. „A kompetenciák és a műszaki szakértelem egyesítésével képesek vagyunk ügyfeleink egyre összetettebb elvárásait a lehető legjobban kielégíteni. A logisztikai rendszerek specialistájaként a Jungheinrich ideális módon egészíti ki a mi smart-factory-megoldásainkat” – jelentette ki Schneider.

Az anyagmozgató eszközök kiindulópontja és célállomása a gépeken vagy egy raktárban található dokkoló egység. A targoncákat érzékelőkkel szerelték fel, ezáltal a fémmegmunkálás összes logisztikai folyamata digitálisan rögzíthető. Amikor egy önvezető targonca euró raklapot szállít a lyukasztó, a lézervágó, a hajlító vagy a lézeres hegesztőgéphez, ezt automatikusan jelzi a felelős gépkezelő munkahelyének. A targoncák azt is biztosítják, hogy a következő művelethez időben rendelkezésre álljanak raklapok a munkadarabok vagy az anyagok elhelyezéséhez. A gépkezelőnek már nem kell logisztikai feladatokkal foglalkoznia, hanem maximálisan a gépnél végzett munkára koncentrálhat. A táblagépen pedig a teljes üzemen belüli logisztikáról áttekintést nyerhet.

Jungeinrich, TRUMPF

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!