Barion Pixel

Szerszámgépgyártó fejlesztőközpont Budapesten

A DMG MORI és a HEITEC közös vállalkozásába – DMG HEITEC DIGITAL Kft. – történő beruházást jelentettek be 2021. június 16-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az eseményen a cég humán erőforrásának növekedését, a technológia nyújtotta potenciált, valamint a gazdasági hatásokat emelték ki.

„A DMG MORI meghatározó vállalat a szerszámgépgyártás területén. A HEITEC mérnöki szolgáltatásokat biztosít, a szoftverfejlesztés, az elektronika és a digitalizáció specialistája” – mutatja be a két egymáshoz kapcsolódó céget dr. Várady Péter, a DMG HEITEC DIGITAL Kft. ügyvezető igazgatója. „Az együttműködésből született meg a DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft., amely fejlesztőközpontként működik Budapesten. Programozóink munkája komoly értéket teremt, magas színvonalú szoftvereket fejlesztünk globális felhasználásra. Cégünket 2020 tavaszán alapítottuk, s már az első évben közel 1 milliárd forintos árbevételt értünk el, az idei évben ennek a dupláját tervezzük. Jelenleg megközelítőleg száz főt foglalkoztatunk, amit 150 főre szeretnénk bővíteni. Célunk és küldetésünk, hogy hozzásegítsük a DMG MORI vállalatát ahhoz, hogy átvezesse a szerszámgépgyártó iparágat a digitális korba. Jelenleg egy olyan rendszer fejlesztésén dolgozunk, ami a teljes szerszámgépgyártási életciklust átfogóan digitalizálja – kezdve a gyártástervezéstől, az előkészítésen keresztül egészen a szervizelési feladatokig. Integrált digitalizációs platformot fejlesztünk, ami lehetővé teszi majd, hogy olyan alkalmazások jöjjenek létre, amelyek segítségével a gyártás az eddiginél gyorsabb, hatékonyabb és még zöldebb legyen.”

„A japán-német hátterű DMG MORI és HEITEC közös vállalkozásával létrejövő magyar kutatóközpont újabb fejlesztéséről beszélhetünk” – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. „Ennek keretében 4 milliárd forintos beruházás valósul meg, amelyhez a kormány 1 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít. 55 új, magas hozzáadott értékű kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó munkahely jön létre a fejlesztőközpontban. A gyártás a szoftvernek köszönhetően 20 százalékkal, az üzembehelyezési idő pedig 80 százalékkal rövidül. A DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft. magyarországi kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése fontos nemzetgazdasági szempontból, ugyanis 100 százalékos exporthányaddal dolgozik, ami a hazai teljesítményhez nagymértékben hozzájárul.”

Némethi Botond, NEW technology

NEW technology