Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Hankook látja el abronccsal az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron modelleket

Az elektromos járművek a motor hajtotta személyi közlekedési eszközök jövőjének egyik legfontosabb építőkövei. Míg ez egyesek szerint a jövő, a prémium abroncsgyártó Hankook számára már hosszú ideje ez a jelen. Például a legújabb Audi modellek – a Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron – már szintén az elektromos járművek egyre bővülő portfóliójába tartoznak és ezekhez a modellekhez a Hankook szállítja egyedi gumiabroncsait eredeti felszerelésként. Az Audi két új, sportos, mégis kompakt SUV-je a vonzó formaterv mellett számos műszaki újítással is büszkélkedhet. Ugyanakkor a tisztán elektromos hajtáshoz olyan gumiabroncsra van szükség, amely magabiztosan képes ezt a technológiát átvinni az útra: a Hankook Ventus S1 evo 3 ev gumiabroncsot kifejezetten elektromos autókhoz fejlesztették ki.

„Az Audi fejlesztői partnereként számos sikeres projektet valósítottunk meg együtt az elmúlt években” – mondja Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Az, hogy megfelelő gumiabroncsok biztosításával elősegíthetjük a portfólió elektromos járművekre való átállását, nagyon sokat jelent számunkra. Ezzel is jelentősen hozzájárulunk az egyre fenntarthatóbb mobilitáshoz.”

Alacsony gördülési ellenállás, kis tömeg, nagy teherbírás

- Hirdetés -

Tulajdonságok, amelyek különösen fontosak az elektromos járművek gumiabroncsai számára. Támogatják az akkumulátor teljesítményét és ezáltal a jármű hatótávolságát, ugyanakkor biztonságosan hordozzák a koncepcióból adódó nagyobb járműtömeget. Az elektromos mobilitás szigorú követelményei miatt a Hankook mérnökei a Ventus S1 evo 3 ev-t egy speciálisan kifejlesztett, nagy teljesítményű szálból készült kétrétegű vázzal látták el. Nagyon erős stabilitást biztosít, és a méretéhez képest alacsony menetkész tömeget ad a gumiabroncsnak. Szintén fontos a Ventus S1 evo 3 ev-ben használt futókeverék, amelyet az elektromos mobilitás igényeihez igazítottak. Nagyon nagy nyomatékai kiváló tapadást biztosítanak nedves és száraz körülmények között, miközben optimalizálják a gördülési ellenállást.

Az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron 20 és 21 colos méreteiben a csökkentett oldalfalmagasság miatt további acélalapú megerősítést alkalmaztak az abroncsperem-területen, így növelve tovább az oldalfal merevségét. Amellett, hogy a gumiabroncs pontosan illeszkedik a felnihez, ez különösen sportos és azonnali kormányreakciót is eredményez.

A gumiabroncsok belsejében használt Hankook SEALGUARD® tömítőanyag (standard a Hankook 20 és 21  colos modelleken az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron esetében) automatikusan lezárja az akár 5 mm átmérőjű defekteket is a gumiabroncs futófelületén. A SEALGUARD® előnye, hogy az utazás késedelem nélkül folytatódhat, még szög okozta defekt esetén is. A SEALGUARD®-dal felszerelt járművek esetében nincs szükség pótkerékre. Ez több helyet biztosít a járműben, súlyt takarít meg, és nem lesz szükség a potenciálisan veszélyes, út menti kerékcserére. A Hankook SEALGUARD® technológiájával felszerelt gumiabroncsok biztonsági előnyeik mellett továbbra is a megszokott kényelmet nyújtják, mivel alapvető felépítésük nem különbözik a SEALGUARD® nélküli gumiabroncsoktól.

Hankook Tire

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology