Barion Pixel

A Ford immár robotokkal dolgozik együtt (VIDEÓ)

Az Agility Robotics árusítani kezdte a Digit elnevezésű robotját, amely két lábon jár, és 18 kiló hordozására alkalmas. A Ford Motornál – első felhasználóként – már el is kezdték alkalmazni ezt az új robotot.

A Ford már a robot kutatási projektjében is részt vett tavaly, segítve ezzel a tervező és előállító startupot a munkában. Az autógyártó cég azt tesztelte, hogy a Digit és az önvezető járművek hogyan működhetnek együtt, hogy megoldják az úgynevezett „50 feet” problémát, ami az utolsó lépéseket jelenti a járdától az ajtóig.

A Digit forgalmazása mérföldkő az Agility számára, amely 2015 végén indult az Oregoni Állami Egyetemen azzal a céllal, hogy kifejlessze két lábon közlekedő robotját a Dynamic Robotics Laboratóriumban. A startup 2017-ben mutatta be az első típust, Cassie-t, amely leginkább egy strucchoz volt hasonlítható. A Digit ennek a továbbfejlesztett verziója, ugyanis felső testrésszel, karokkal, szenzorokkal és remek informatikai teljesítménnyel rendelkezik. Az Agility folyamatos innováció alatt tartja ezt a konstrukciót, beleértve az egyensúlyozást és az akadályok leküzdéséhez szükséges navigációt is.

„Ahogy az online kereskedelem bővül, úgy növekedhet a robotok alkalmazása a szolgáltatások színvonalának emelése érdekében; ezáltal hatékonyabbá és megfizethetőbbé válik a kiszolgálás minden ügyfél számára. A 2019-es évben nagyon sokat tanultunk az Agilityvel folytatott együttműködésünk során, most pedig felgyorsíthatjuk a kutatómunkánkat a forgalomba helyezett robotokkal” – nyilatkozta Dr. Ken Washington, a Ford Motor technológiai vezetője.

- Hirdetés -

A Ford azt is vizsgálja, hogyan segítheti a Digit az önvezető járműveket különböző csomagok kézbesítésében – mintegy a postás szerepet betöltve. A robot egyéb területeken is alkalmazható, például raktárban történő pakolásra is alkalmas.

Némethi Botond, NEW technology

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!