Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis

A nemzetközileg elismert EcoVadis minősítő intézet, mely a világ legmegbízhatóbb fenntarthatósági értékelését szolgáltatja, a legmagasabb elismeréssel tüntette ki az abroncsgyártó Hankookot a vállalati társadalmi felelősségvállalása, és a fenntarthatóság melletti elkötelezettsége miatt.

A világ vezető prémium abroncsgyártóját, a Hankookot platina fokozattal díjazta az EcoVadis, mely az egyik legmagasabb szintű elismerés a vállalati társadalmi felelősségvállalás (corporate social responsibility, CSR) területén. Ezt a magas fokú kitüntetést csak a jutalmazott iparág vállalatainak legjobb 1%-a kaphatja meg.

Az EcoVadis egy francia központú nemzetközi intézet, amely megbízható értékeléséket készít a társadalmi felelősségvállalás terén. Az értékelés négy szempont alapján történik: környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etikai elvek, fenntartható beszerzés. Az intézet a világ 160 országában közel 6500 vállalat munkásságát mérlegeli, és az európai autógyártók feltétlen bizalmát élvezi. Az értékeltek bronz, ezüst, arany és platina értékelést kaphatnak.

- Hirdetés -

Az abroncsgyártó Hankookot platina fokozattal jutalmazták világosan megfogalmazott CSR célkitűzéseiért, számos, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezésben való részvételéért, valamint a társadalmi felelősségvállalási irányelveiért. A vállalat nagyszabású tervei között szerepel, hogy 2050-re 100%-ban csak újrahasznosítható anyagokat használjanak, valamint hogy a 2018-as szint felére csökkentsék az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A Hankook szerepet vállal az ENSZ Globális Megállapodásában (United Nations Global Compact, UNGC) megfogalmazott fenntarthatósági kezdeményezésekben, valamint támogatja az olyan elképzeléseket, mint a fenntartható természetes gumi program. A Hankook tehát joggal került a 353 gumitermékeket gyártó társaság felső 1%-ába a vállalati társadalmi felelősségvállalás terén.

A tavalyi évben a Hankook arany minősítést kapott az EcoVadistól, ami mindössze a vállalkozások legjobb 5%-ának jár. A legjobb 1%-ot jutalmazó platina fokozat idei bevezetésével az abroncsgyártó ismét megmutathatta vezető szerepét a szektor vállalatai között. A Hankook idén is bebizonyította, hogy a világ azon vállalatai közé tartozik, melyek üzleti gyakorlataikkal nagyban hozzájárulnak a fenntartható gazdasági fejlődéshez.

„Nagy megtiszteltetés a Hankook számára az EcoVadis újfenti elismerése. Ezzel visszaigazolást nyernek az abroncsgyártás fenntartható ökoszisztémájáért tett erőfeszítéseink, valamint az elhivatottságunk a társadalmi felelősségvállalásban az üzlet minden területén.” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Büszkén vállaljuk fenntarthatósági kezdeményezéseinket, és továbbra is elszántak maradunk abban, hogy jobbá tegyük a világot, amelyben élünk.”

A Hankook folyamatosan bővíti fenntarthatósági törekvéseit, ezzel biztosítva növekedését és piacvezetői pozícióját. A vállalat nemcsak a pénzügyi eredményeinek fokozását tekinti működése alapvető elemének, de társadalmi hozzájárulását és a környezetbarát gazdálkodás állandó fejlesztését is. Ennek eredményeképpen a cég 2016 óta négy egymást követő évben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexén (DJSI World), 2019-ben pedig a Hankook volt az egyetlen ázsiai központú autóipari ellátó vállalat, amely szerepelt a listán.

Hankook Tire

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology