Kezdőlap Kiemelt A jövő gyártása

A jövő gyártása

A KUKA egy globális automatizációs vállalat, amelynek mintegy 3,5 milliárd eurós az árbevétele. Naponta a KUKA most már több mint 14 200 munkatársa gondoskodik arról, hogy az intelligens automatizálási megoldások egyik világszerte vezető szállítója maradjunk. A KUKA 1991 óta van jelen Magyarországon, ahol már 3 telephellyel (Taksony, Füzesgyarmat, Budapest) rendelkezik és megközelítőleg 1500 alkalmazottat foglalkoztat.

Okosgyárak a jövőért

A tárgyak internete, Ipar 4.0, smart production azaz okosgyártás – ha változnak is a nevek, mindig ugyanarról van szó: a digitális és a valós világ közötti varratmentes kapcsolatról.

Az Ipar 4.0 digitálisan hálózatba kötött folyamatai lehetővé teszik, hogy a termékeket rugalmasabban, energia-hatékonyabban, az erőforrásokat jobban kímélve és individualizáltabban állítsuk elő kedvezőbb áron.

Robotkollégákkal a jövőben
Hirdetés

A KUKA, mint az Ipar 4.0 vezető gondolkodója és úttörője jelentősen előmozdítja a hálózati, intelligens termeléshez való átállást. Úgy gondoljuk, az Ipar 4.0 ugyanolyan forradalmi hatással lesz a termelésre, mint az internet a kommunikációra. A KUKA ezért már évek óta fejleszti az olyan jövőbeli területeket, mint az ember és robot közötti együttműködés (Cobotics) és a mobilitás. A mobil kollaboratív robotok (Cobots) már ma intelligensen reagálnak a környezetükre és univerzálisan alkalmazhatók. A KUKA-nál már realitás a „robotkolléga”.

Innovációval az élen

A felhő-alapú számítástechnika és a big data révén a digitalizációs folyamat jelentősen fel fog gyorsulni. A rendszerek képesek lesznek arra, hogy gyorsan tanuljanak és továbbfejlesszék magukat. Az Ipar 4.0 ipari termelésére átültetve ez egész új termelési világokat fog létrehozni. A végén olyan platformok fognak állni, amelyek rugalmasan kezelik a gyártási folyamatokat, önállóan optimalizálnak és alkalmazkodnak a külső hatásokhoz.

KUKA