Kezdőlap Gyártástechnológia A SLANT TURN ideális megoldást kínál nagyméretű alkatrészek megmunkálására

A SLANT TURN ideális megoldást kínál nagyméretű alkatrészek megmunkálására

A Yamazaki Mazak SLANT TURN esztergaközpont sorozata ideális megoldás nagy, hosszú tengelyszerű munkadarabok nagy teljesítményű megmunkálásához.

A kifejezetten a tengerészeti, olaj és gáz, építőipari berendezések és villamosenergia-termelő szektorok számára szükséges alkatrészek gyártására tervezett SLANT TURN 500, 550 és 600 szériák nagy méretű – max. 1040 mm hosszúságú és max. 910 mm-es átmérőjű – megmunkálóterülettel rendelkeznek. A modellek négy különböző ágymérettel érhetők el (1000U, 2000U, 3000U és 4000U), a legnagyobb kivitel maximális megmunkálási hossza a négy métert is meghaladja. Továbbá a gépek többféle lünetta opcióval is felszerelhetők.

A SLANT TURN 500, 550 és 600 2-tengelyes vagy maróorsóval felszerelt hajtott szerszámmal is elérhető. A sorozat minden modellje nagy merevségű gépággyal rendelkezik, ami kiemelkedő megmunkálási pontosságot biztosít.

A szériára általánosságban jellemző, hogy főorsó magas, 7000Nm-es nyomatékra és 45kW-os teljesítményre képes, így ideális nagy sebességű nagy teljesítményű forgácsoláshoz.

Továbbá orsófurat kialakítások széles választéka is elérhető, a SLANT TURN 500 és 500M 185 mm-es orsófurattal és 1600 rpm fordulatszámmal rendelkezik. Ami a gépcsalád többi tagját illeti az 550 és 550M 275 mm-es orsófurattal és 1000 rpm fordulatszámmal, míg a 600 és 600M 375 mm-es orsófurattal és 500 rpm maximális sebességgel rendelkezik.

A Yamazaki Mazak SLANT TURN esztergaközpont sorozata ideális megoldás nagy méretű, hosszú tengelyszerű munkadarabok nagy teljesítményű megmunkálásához.

A SLANT TURN széria tagjai mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A 2-tengelyes modellek bolt-on revolverrel szereltek, aminek merev rögzítését erős kötés biztosítja. A marási opcióval felszerelt modellek VDI-típusú revolverrel rendelkeznek ahol hajtott szerszám maximális fordulatszáma 4000rpm, teljesítménye pedig 7,5kW.

A termelékenységet a kategóriájában leggyorsabb – X-tengely irányban 20 m/perces, Z-tengely irányban 24 m/perces – gyorsjárati sebességével biztosítja.

A SLANT TURN széria gépei könnyű daruval történő betöltést és kirakodást lehetővé tevő nagy ajtajaival kifejezetten a kényelmes működtetésre lettek tervezve. A revolver fej az operátor számára szintén könnyen hozzáférhető a kényelmes szerszám beállításhoz.

A SLANT TURN SmoothG vezérléssel és azzal együtt egy 19″-os állítható, érintőképernyős kezelőpanellel van ellátva.

A SmoothG számos működést segítő funkcióval rendelkezik, így növelve a teljesítményt, pontosságot és javítva a megmunkálási időket. A Smooth Corner Cotrol funkció a sarok megmunkálásoknál optimalizált gyorsulásokkal és lassulásokkal javítja a felületi minőséget; a Mazak hangos súgója segítséget biztosít gépbeállítás közben, a Karbantartási Támogatás pedig a preventív karbantartási program részeként használható.

Mazak