Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Snap felvásárolta az okosnapszemüveg gyártóját

A Snapchat multimédiás üzenetküldő tulajdonosa félmilliárd dollárt fizetett az oxfordi WaveOpticsért, ahol a kiterjesztett valóságot (AR) megjelenítő okosnapszemüveg kulcsfontosságú alkatrészeit gyártják.

„Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt öt évben ezt a csodálatos társaságot vezethettem, és részese lehettem a ragyogó csapatának”, méltatta az új gazdához kerülő céget Martin Harriman, miután sajtóérdeklődésre megerősítette az eladás tényét. A vállalatot eredetileg David Grey, a Marconi Research és a BAE Systems korábbi optikus-mérnöke alapította, és a rajthoz rögtön 60 millió dollárt gründolt össze. A befektetői csoportban ott volt az Octopus Ventures, a Robert Bosch Venture Capital, az IDM Goertek és az ipgroup is.

A WaveOptics mostantól a Snapchat számára készíti Oxfordban az AR-szemüveg hullámvezetőjét. Az eszköz legfrissebb verziója májusban jelent meg, Spectacles néven: 26,3 fokos látószögű, dupla 3D kijelző üzemel benne, de ezért cserébe kissé nehéz, hiszen 134 grammot nyom, ami olyan, mintha egy kisebb okostelefont viselnénk az arcunkon. Annak ismeretében már kevésbé meglepő a tömege, hogy a fent említett kijelzők, valamint a processzor mellett két 15 milliszekundumos késleltetésű kamera, négy mikrofon, két hangszóró és egy touchpad is van benne.

- Hirdetés -

Nem a Snap az egyetlen a nagy informatikai cégek közül, aki bevásárolt AR-szemüvegen dolgozó startupokból: tavaly a Google vette meg a Northot, a Focal holografikus okosszemüveg gyártóját. Ez a készülék jelenleg arra képes, hogy információkat vetít a való világ képére, olvashatóvá teszi a bejövő üzeneteket, vagy éppen kapcsolódik az Alexa virtuális asszisztenshez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

Forrás: eeNews Europe

Fotó: WaveOptics Snap

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology