Kezdőlap Innováció A WIWE nyerte el TOP10 innovációs gála első helyét

A WIWE nyerte el TOP10 innovációs gála első helyét

A névjegykártya méretű mobil kardiológia egy perc alatt rögzít EKG-t a stroke, ritmuszavar, hirtelen szívmegállás, oxigénhiányos állapotok kockázati szűrésére. Klinikai minőségű, színkódokon alapuló, iránymutató kiértékelést végez az egyperces mérés végére egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével a párosított okostelefonon/táblagépen, majd az eredmények elküldhetők családtagoknak, kardiológusnak. A különleges magyar fejlesztés az idei TOP 10 legérdekesebb magyar innováció gála első- és fődíját is elhozta!

A WIWE-ot elsősorban magánszemélyek, de emellett országos sportegyesületek és klinikák is használják a páciensek előszűrésére, távoli megfigyelésére. A kormány Idősügyi Programjába is beépítették.

Forrás: innoexpo.hu

Az egri Sanatmetal Kft. kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező névjegykártya méretű személyes EKG-készüléket, a WIWE-ot. A WIWE által használt intelligens algoritmus pontossága 98,69 százalék, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat. Specificitás esetében 99,59 százalékot ért el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határozza meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10 ezer vizsgált minta alapján.

Forrás: innoexpo.hu

A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív problémáit, ésszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény PDF formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogatást nyújt az egészséges életmód kialakításában tippekkel és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával.

InnoExpo.hu