Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az adiabatikus levegő párásító rendszerek hűtésre is használhatók

Ma már egyre több vállalkozás keresi azokat a költséghatékony megoldásokat, amelyek segítenek a termelő és munkavégzési helyiségeket optimális hőmérsékleten tartani. A klímaberendezések használata mára már általánossá vált, azonban a megnövekedett energia árak mellett működtetésük költséges.

De milyen alternatívák állhatnak a vállalkozások rendelkezésére?

Az egyik olyan megoldás, amelyre érdemes odafigyelni, a közvetlen párásítás lehetősége, amely sok előnnyel járhat a hűtés szempontjából. Munkavédelmi szabály a hőmérséklet 26 fok alatt tartása, a kötelező technikai intézkedések közé tartozik a klimatizálás és a belső hőterhelések csökkentése.

- Hirdetés -

Az adiabatikus párásító rendszerek támogatják a klímaberendezések hatékonyságát, sőt! Helyi adottságoktól függően akár ki is tudják váltani azt. A rendszeres párásításnak köszönhetően akár 2°C és 5°C fokos tartós hőmérsékletcsökkentés érhető el, a normál klíma berendezés energiafelhasználásának töredékéért.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Magas nyomású párologtatási rendszereink energiatakarékosan teszik a dolgukat

A mikro finomsággal elporlasztott vízcseppek levegőben történő teljes abszorpciója hőt von el a helyiség levegőjétől, pontosan ugyanolyan elv szerint, mint az izzadás.

Ez a folyamat hűtési hatást eredményez, amely a párologtatás hűtési mechanizmusának alapját képezi. Egy magasnyomású fúvókás levegő párásító által leadott 100 liter víz kereken 70 kW hőt vesz fel, és mindössze 0,6 kW energiafelhasználással jár.

Az optimális páratartalom és hőmérséklet a munkavállalók, a berendezések és az anyagok számára egyaránt kulcsfontosságú
Forrás: Condair-Systems

Az alacsony páratartalom és a magas hőmérséklet a munkavállalók számára nem csak kellemetlen érzetet kelt, de káros hatással lehet az egészségre. Az alacsony páratartalom ugyanis rontja a levegő minőségét, ami allergiás reakciókat és légúti betegségeket okozhat. Azonban a párás levegő egészségesebb környezetet teremthet, hiszen megköti a levegőben terjedő szennyeződéseket és a por részecskéit. Ezen felül az anyagfelhasználás szempontjából is fontos tényező az optimális páratartalom megőrzése. A munkavégzésre használt gépek, berendezések túlmelegedése is könnyedén megelőzhető a hőmérséklet szabályozásával. A klímaberendezések mellett használt párásító rendszerek biztosíthatják a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat még az extrém hőhatásnak kitett helyiségekben is.

Legyen szó ipari csarnokokról, szerverhelyiségekről vagy irodai terekről, a DRAABE direkt helyiség párásító berendezések támogatják, vagy akár önállóan is biztosítják az optimális belső hőmérsékletet.

Kattintson a gombra és ismerje meg ipari párásító rendszereinket:

További információk

Condair-Systems

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology