Barion Pixel

Hálózatról tölthető Audi lett az Év Magyar Autója

A győri gyárban készülő, plug-in hibrid hajtásrendszerű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e modell lett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója díj 2022-es kiírásának győztese. Az elismerő címet egy 5 fős hazai szakújságírókból álló zsűri adományozta az autónak, ami komoly elismerés a márka számára. A díj birtokában az Audi bátran kijelentheti: a szakma szerint jelenleg a négykarikás márkáé a legjobb Magyarországon gyártott autó. Az Audi kisméretű SUV modellje az esztergomi Suzuki lágy hibrid S-Crosson kerekedett felül és nyerte el a címét.

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e innovatív, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerével mintegy 45-50 kilométert is megtehet tisztán elektromos, azaz helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli üzemben. Kifejező formavilágú lökhárítói és a kupékat idéző tetővonala sportosan dinamikus kisugárzással ruházzák fel.

A Q3 belsőégésű motorja egy 1,4 literes TFSI erőforrás. A négyhengeres motor teljesítménye 110 kW (150 LE), mely a villanymotorral kiegészülve együttesen 180 kW (245 LE) rendszerteljesítményt biztosít az autónak. A gyorsulás nulláról 100 km/órás sebességre 7,3 másodpercet vesz igénybe, a modell 210 km/óránál éri el végsebességét. A Q3 Sportback 45 TFSI e fogyasztásértéke 1,7–1,4 liter üzemanyag 100 km-en (38–33 gramm/km). A teljes hatótávolság akár a 700 kilométert is meghaladhatja, ami a jármű kimagasló alkalmasságát bizonyítja.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e 400 V-os, 3,6 kW teljesítményű aljzathoz csatlakoztatva váltakozó áramú (AC) töltésre képes. Ezzel a lemerült akkumulátor az alapkivitelű hálózati töltőkábellel 3 óra 45 perc alatt újra feltölthető. A díjmentes myAudi alkalmazás segítségével az ügyfelek a töltést, az időzítőt és az előklimatizálást okostelefonjukról, a távolból is vezérelhetik.

Győrből a világnak

- Hirdetés -

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e gyártása 2020 decemberében indult el Győrben, a magyar modell szervesen hozzájárul az Audi márka elektromos offenzívájához és az elektromobilitás térnyeréséhez. A Q3 modellcsallád, így a nyertes Sportback 45 TFSI e legnagyobb piacai a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államok, Olaszország és Németország volt. A győri gyártás egy éve érkezett mérföldkőhöz: 2021. márciusában gördült le az Audi Hungaria gyártósoráról a 250 ezredik Audi Q3 modell, mely egy tangóvörös színű, plug-in hibrid hajtásláncú Q3 Sportback 45 TFSI e volt.

Audi 

- Hirdetés -

NEW technology