Barion Pixel

Indulnak az első államilag engedélyezett robotprogramozó tanfolyamok

Minősített képzési program keretében, az állami felnőttképzési programkövetelmény alapján szervezett robotkezelő és -programozó képzést indít a Robot-X a Manhattan Akadémiával együttműködve, válaszul a hazai automatizálási szektor szakemberhiányára.

A tanfolyamok 2020 márciusában kezdődnek, és jelenleg – a Magyarországon leggyakrabban használt – KUKA, FANUC illetve Universal Robots robottípusokra lesznek elérhetők. A Robot-X oktatásai mindezidáig elsősorban cégek számára voltak elérhetőek, de az új, Manhattan Akadémiával közösen szervezett tanfolyamokon már magánszemélyek is szerezhetnek – immáron államilag engedélyezett – tanúsítványt.

A kurzusok tematikája egymásra épül, és a „kezdő” robotkezelői szinttől a haladó robotprogramozóig biztosít piacképes, a gyakorlatban is használható tudást az ipari automatizálásban dolgozó szakemberek számára. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a hattengelyes robotkarok beüzemelésének folyamataival, az offline programozáshoz használt fejlesztőkörnyezettel, és az adott robottípus programozási nyelvével. A kezelői és alap programozói oktatások elsősorban robottal szerelt gépeket kezelő és beállító munkakörben dolgozóknak, a haladó programozói oktatások elsősorban a robotos gépeket beüzemelő szakembereknek ajánlottak. A tréningek összesen 48 órában biztosítanak elméleti és gyakorlati tudást a leendő szakembereknek.

Magyarországon mostanáig nem létezett egységes, a felnőttképzési követelményrendszernek megfelelő, államilag engedélyezett robottechnikai oktatás, és büszkék vagyunk rá, hogy ez a helyzet most a Robot-X kezdeményezésére változik meg. A Robot-X az elmúlt közel másfél évtizedben már számtalan területen bizonyította innovatív szemléletét, nemcsak robotintegrátori és gépépítő projektjeinél, hanem egyéb kutató-fejlesztő, az ipar 4.0 irányába mutató tevékenységei során is. Oktatóközpontja évek óta sikeresen működik, és igyekszik a szakma érdekeit képviselni olyan társadalmilag fontos ügyekben is, mint amilyen például fiatalok pályaorientációja, valamint a piacképes, gyakorlati tudást kínáló felnőttképzés.

- Hirdetés -

További információ a képzésekről:

Robot-X tréningek


https://www.robot-x.hu/oktatasainkrol-altalaban

Robot-X

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!