Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Karöltve optimalizálná az akkumulátorgyártást a Siemens és a Voltaiq

Az akkumulátorgyártás fejlesztésének érdekében, egyesített erőkkel lép fel a Siemens Digital Industries Software és a Voltaiq. A frissen bejelentett együttműködés célja, hogy a Siemens Insights Hub™ és a Voltaiq Enterprise Battery Intelligence™ egyesítse az évek során szerzett gyártási tapasztalatait, így optimalizálva a gyakran bonyolult, sok melléktermékkel járó, tovább zöldíthető területet – írja az Industrial Machinery Digest.

Az előrelépés az iparág versenyképességének a kulcsa

„A Siemens és a Voltaiq erőfeszítéseinek integrálásával ügyfeleinket abban támogatjuk, hogy felgyorsítsák a szervezetek digitális átalakulását, hozzájárulva ezzel az akkumulátorgyártás új korszakához” – nyilatkozta Raymond Kok, a Siemens Digital ügyvezető igazgatója.

- Hirdetés -

„Az akkumulátoripar versenyképességének megőrzése érdekében fontos javítani az előállított termék minőségét és ezzel egy időben mérsékelni a selejt arányát” – így Tal Sholklapper, a Voltaiq vezérigazgatója és társalapítója. „Együttműködésünk a Siemensszel olyan teljes körű megoldásokat képes nyújtani, amelyek segítenek felgyorsítani az elektronikus jövő felé vezető utat.”

Soha nem látott pörgés az akkumulátorgyárakban

A világban minden korábbinál erőteljesebb igény mutatkozik az akkumulátorral működő termékekre, hatalmas járművektől a zsebünkben elférő eszközökig. A szakértői prognózis szerint 2018 és 2030 között tizennégyszeresére ugrik az akkumulátorok iránti kereslet, az előttünk álló évtizedben pedig csak az elektromosjármű-iparban ötszörösére nő az akkumulátorcellák gyártása. A megnövekedett kereslet számos kihívás elé állítja a gyártókat, illetve olyan további bonyolult feladatkörök újragondolásának kérdését veti fel, mint a minőségellenőrzést, a termelési hatékonyság, a hulladékcsökkentés és a költségek minimalizálása. Ezen kihívások kezelésében keresendő a Siemens és a Voltaiq összekapaszkodásának célja.

Kihívások és feladatok

Kihívást jelent biztosítani, hogy minden egyes akkumulátor megfeleljen a legmagasabb teljesítmény- és biztonsági előírásoknak. A gyártási körülmények közötti eltérések az akkumulátorok minőségében következetlenségekhez vezethetnek, ezért fontos a szigorú minőségellenőrzés fenntartása a teljes gyártás során. A versenyképesség megőrzése érdekében a gyártóknak optimalizálniuk kell az akkumulátorok költségeit, úgy, hogy a termék minőségén nem esik csorba.

A termelés növelése sem opció, hanem a növekvő kereslet által kijelölt út. Ez kiváltképp az elektromos járművek esetében komoly kihívás minőségi és a hatékonysági romlás nélkül. Erre lehet válasz az egységes normarendszer szerint automatizált gigaüzemek létesítése.

Tekintve, hogy az akkumulátorgyártás komplex kémiai folyamatok összessége, a gyártóknak folyamatos kihívás ezen eljárások és a keletkező hulladék mennyiségének optimalizálása. Ugyanakkor a törekvés elengedhetetlen, hiszen a költséghatékonyságot és a környezeti terhelés csökkentését is eredményezi.

Átfogó megoldást ígér az együttműködés

A Siemens Insights Hub és a Voltaiq eszközarzenálja és tapasztalata zökkenőmentes, átfogó megoldást ígér az akkumulátorcella-gyártás irányításához és optimalizálásához. Ez kiváltképp az akkumulátorgyártás kritikus, befejező szakaszában (amely a gyártási költségek és idő jelentős részét képezi) felmerülő kihívásokra ad választ, csökkentve a kockázatokat azon gyártási ciklusban, amikor ezek negatívan befolyásolnák mind a hozamot, mind a nyereségességet.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology