Barion Pixel

Magyarországon, a vezetés szerelmeseinek a teljesítmény mellett a kényelem is egyaránt fontos, amikor új gumiabroncsot választanak

Egy, az Apollo Tyres által elvégzett új felmérés szerint a magyarországi vezetés szerelmeseinek napjainkban szinte ugyanannyira fontos a kényelem, mint a teljesítmény, amikor új gumiabroncsokat vásárolnak. A „Mely jellemzőket helyezi előtérbe, amikor csere-gumiabroncsokat vásárol?” kérdésre a vezetést saját bevallásuk szerint „imádó” vagy „kedvelő” válaszadók 25%-a úgy felelt, hogy a „kifinomult menettulajdonságokat és az alacsony zajszintet” tartják a legfontosabbnak, míg 35% a „kiemelkedő tapadást és úttartást” nevezte meg.

Emellett, napjainkban a vezetés rajongóinak jóval nagyobb része választana „magasabb profilú gumiabroncsot a magasabb fokú kényelem érdekében” (54%), míg csupán 35% választana „nagyobb kereket és alacsony profilú gumiabroncsot, amely jól néz ki a járművön”.

A felmérés eredményei rámutatnak, hogy mennyire fontos a kényelem azon ügyfelek számára, akik a legnagyobb valószínűséggel vásárolnak nagy teljesítményű közúti gumiabroncsokat. Ez szemben áll azzal a ténnyel, hogy az ilyen termékek korábban jellemzően alacsonyabb szintű kifinomultságot biztosítottak – a dinamikus jellemzők maximalizálását célzó merevebb felépítés és a rendkívül kemény oldalfalak közvetlen következményeként.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Apollo Tyres felméréséből az is kiderült, hogy az összes megkérdezett autós körében az új abroncsok kiválasztásának legfontosabb szempontja a „vételár/megfizethetőség” (57%-nál élvez prioritást), és a „biztonság – rövid féktávolság” áll a második helyen (56%).

Minden szempontból a legjobb

- Hirdetés -

Az Apollo Tyres idén mutatta be a teljesen új Vredestein Ultrac Pro ultra-ultra nagy teljesítményű (UUHP) nyári gumiabroncsot, amely úgy készült, hogy a fejlett kezelhetőségi képességek és a kiemelkedő vezetési kényelem terén is a legjobbat nyújtsa. Az Ultrac Pro jellemzői közötti egyedi egyensúlyt a fejlett, új futófelület-keverék és a rendkívül innovatív felépítés – beleértve a teljesen újratervezett peremterületet és az oldalfal nagyobb „rugalmas zónáját” – teszi lehetővé.

Az új Ultrac Pro nemrég részt vett egy átfogó gumiabroncsteszten, amelyet az Applus+ IDIADA független spanyol teszt- és tervezővállalat végzett el. A próbatételek során az Ultrac Pro három olyan UUHP gumiabronccsal mérkőzött meg, amelyek a teljesítmény szempontjából a legjobbnak számítanak, míg a másik három versenytárs a kényelem terén számított kiemelkedőnek. A Vredestein első számú terméke egy kivételével mindegyik teljesítményközpontú UUHP gumiabroncsot maga mögé utasította a „Tűréshatáron való irányíthatóságot” vizsgáló teszten (kevesebb mint 1 km/h-val maradt le vetélytársa mögött a behajtási és kihajtási sebesség tekintetében), miközben szintén legyőzte az inkább kényelemközpontú UUHP abroncsokat a teljes körű „Utazási kényelemmel” kapcsolatos teszteken.

Yves Pouliquen, az Apollo Tyres értékesítési és marketingcsoportjának vezetője így fogalmazott: „A felmérésünk rámutatott, hogy a nagy teljesítményű autók vezetői nagyobb fokú sokoldalúságot várnak el a gumiabroncsaiktól. Sokan ugyanazt az autót használják a mindennapi ingázáshoz, amelyet a versenypályán vagy a hétvégi élményautózás során is vezetnek. Az Ultrac Pro az első gumiabroncs, amely hatékony módon kielégíti az igények széles skáláját.”

Apollo Tyres

- Hirdetés -

NEW technology