Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mérnöki pontosságú AR építkezésekhez

Az Atom egy olyan kiterjesztett valóság (AR) headset, amit ha munkavédelmi sisakba integrálnak, képes zajló építkezések konstrukcióinak valós idejű 3D megjelenítésére. A fejlesztő XYZ Reality korábban a HoloSite-tal hívta fel magára a figyelmet: a sisak tűpontos hologramokat vetít a szem elé, szintén a munkaterületen. Utóbbi terméket csak az elmúlt két évben 1,5 milliárd font (kb. 645 milliárd forint) összértékű projektekben használták – emlékeztet a The Engineer.

A gyártó a HoloSite nyomán fejlesztette ki a biztonsági tanúsítványokkal rendelkező, lézer letapogatással 3D képalkotásra képes Atomot. Az újgenerációs AR headset holografikus épületinformációs modellt (BIM) mutat a helyszínen, így az építés alatt álló struktúra hibái még időben kizárhatók. David Mitchell cégalapító szerint a legösszetettebb geometriai alakzatok is vizualizálhatóvá váltak – köszönhetően az egy terabájtos adatkapacitásnak, a 16 GB RAM-nak és a HoloSite felhőplatformjának.

- Hirdetés -

Az AR headset persze a távoli kollaborációt is lehetővé teszi: az irodában ülő kollégák vagy épp befektetők élő streamen követhetik azt, amit a terepen tartózkodók látnak, és ennél még többet fognak, hiszen a cég dolgozik rajta, hogy különböző metaadatok szintén megjeleníthetők legyenek. Van pénz a fejlesztésre: az XYZ Reality húszmillió font (kb. 8,6 milliárd forint) értékű befektetést szedett össze 2021-ben, és jövőre 300 százalékos forgalomnövekedésre számít.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology