Barion Pixel

Nagy volumenű fémipari projekt valósult meg 3 cég összefogásával európai uniós támogatásból

A CSABA METÁL Zrt., a Csaba Tool Kft. és a DROIDX Kft. konzorciumban megvalósult projektjéhez 771,76 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében megjelent, GINOP-1.3.3-16 – „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” tárgyú pályázaton, melynek keretében nagy volumenű fémipari beruházást sikerült megvalósítaniuk.

Magyarország egyik vezető alumínium-nyomásos öntödéje, a CSABA METÁL Zrt. komplex fejlesztést hajtott végre az ajkai Csaba Tool Kft., illetve a DROIDX Kft. bevonásával. A CSABA METÁL Zrt., mint konzorciumvezető, 100%-ban magyar tulajdonban lévő nagyvállalkozás, mely alumínium-nyomásos öntés technológiával készült termékei döntő többségét az autóiparban értékesíti.

Konzorciumi partnerei a projektben két, szintén hazai tulajdonú KKV volt: a műanyag fröccsöntő és alumínium nyomásos öntőszerszámok készítésével foglalkozó Csaba Tool Kft., valamint a szintén ajkai DROIDX Kft., akik fémmegmunkálás keretében gépalkatrészek, szerszámok, fém alapanyagú készülékek előállításával foglalkoznak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A projekt elsődleges célja a projektben résztvevő két KKV beszállítói képességeinek fejlesztése volt, termelőkapacitásuk bővítésével, ingatlanfejlesztéssel. A projekt keretében a konzorciumvezető CSABA METÁL Zrt. egy korszerű, az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő vállalatirányítási rendszert vezetett be, és mint integrátor, tanácsadással segítette a résztvevő két KKV szakmai fejlődését.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében kiírt GINOP-1.3.3-16 „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című pályázati felhívás keretében valósult meg 1 543,52 millió forintból, amelyhez a konzorcium 771,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

- Hirdetés -

A projektről bővebb információt a www.csabametal.hu, www.csabatool.hu, www.droidx.hu oldalakon olvashatnak.

Hamarosan részletes beszámolónkat is olvashatjátok a projektről.

NEW technology magazin

- Hirdetés -

NEW technology