Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gyors és karbantartásmentes delta robottal jelentkezett az ABI

A holland vezetés- és mozgatástechnikai, illetve robotgyártó új, közvetlen meghajtással szerelt delta robot konstrukcióval jelentkezett. A legújabb innováció az ABIFlexx, ami szerintük „ideális megoldása” lehet számos különböző ipari alkalmazásnak.

Az ABI saját fejlesztésű robotrendszerei a legigényesebb követelményeknek is megfelelnek. A moduláris delta robottípusaik több változatos kivitelben is elérhetők. Az egyik ilyen szabadalmaztatott technológia a „Wide Delta” robot, ami a vetélytársaihoz képest 50 százalékkal helytakarékosabb, így rendkívül hatékonyan lehet köré munkaterületet kialakítani.

Az ABIFlexx-be is beépített közvetlen meghajtások számos előnyt kínálnak: energiatakarékosak és nagyon pontosak, mindeközben nélkülözik a holtjátékot. A hagyományos olajalapú hajtóművek megszüntetése ráadásul felszámolja a hagyományos hajtások mechanikai korlátait és azon jellemzőit, amelyek csökkentik az élettartamot. Ha mindez nem lenne elég, egy karbantartásmentes, nagyon csendes, gyors és pontos delta robotról beszélünk.

- Hirdetés -

Az ABIflexx Delta robot kiválóan alkalmazható olyan gyártási folyamatokban is, ahol a higiénia kiemelt fontosságú. Legyen szó kicsomagolt termékek előhívásáról és pozicionálásáról, alkatrészek automatikus illesztéséről és összeszereléséről vagy élelmiszerek darabolásáról, a standard ABIflexx modell hárommotoros meghajtása mindet gyorsan és következetesen képes elvégezni.

Az ABIflexx Delta – fotó: ABI

Az ABIflexx Wide Delta robot két, egymással átlósan szemben lévő tengellyel és egy rájuk merőlegesen elhelyezett harmadik tengellyel rendelkezik. Ezáltal a széles típus merevebb, könnyebb, gyorsabb, és kiválóan alkalmas arra, hogy egyetlen delta robot helyére lépve egy dupla robotkombinációt hozzon létre. Ez, ebben a formában egy kifejezetten kompakt megoldás a nagy kapacitású, több robotot alkalmazó gyártósorok számára – ajánlja a gyártó oldala.

Az ABIflexx Wide Delta – fotó: ABI

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology