Barion Pixel

- Hirdetés -

A visszaforgó műanyag tárolók élelmiszeripari használatának előnyei

A fenntarthatóság és környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mindennapok során, nemcsak a fogyasztók, hanem az élelmiszeripar számára is. Az újrahasznosítható többutas műanyag tárolók jelentős előnyöket kínálnak a hagyományos megoldásokhoz képest, amikor a zöldségek és gyümölcsök raktározásáról és szállításáról van szó: cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat.

- Hirdetés -

Hosszabb élettartam

A visszaforgó plasztik csomagolások a hozzájuk használt minőségi anyagoknak – legtöbbször nagy sűrűségű  polietilén (HDPE) – és a precíz tervezésnek köszönhetően hosszabb életciklussal rendelkeznek, mint a hagyományos faládák. Utóbbiakhoz képest a műanyag tárolók 10x tovább képesek ellátni logisztikai feladatukat. Ez egyrészt a tárolók sokszori, folyamatos használatát teszi lehetővé, másrészt csökkenti a cseretermékek szükségességét, amivel pénz és erőforrás takarítható meg.

- Hirdetés -

Hatékony raktározás és szállítás

Az újrahasznosítható tárolók tervezése során a gyártók folyamatosan keresik, kutatják az újabb megoldásokat, amelyek segítségével praktikusabb és hatékonyabb raktározás és szállítás végezhető a csomagolásokkal. A Schoeller Allibert műanyag csomagolásainál például az ergonomikus kialakítás és az egymásra rakhatóság hozzájárul ahhoz, hogy több árucikket lehessen az oda-, valamint a visszautak során szállítani.

Műanyag IBC konténereik ráadául a kényes zöldségek, gyümölcsök, vagy ömlesztett termények (pl. szőlő, bogyós gyümölcsök, tökfélék, uborka stb.) szállítására is alkalmasak. A használatukkal anélkül lehet eljuttatni a rakományt a célállomáshoz, hogy azok megsérülnének vagy megromlanának.

Költséghatékony megoldás

Bár az újrahasznosítható tárolók kezdeti beruházása magasabb lehet, hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek. Az ismételt felhasználás és a csökkentett hulladékkezelési költségek mellett a vállalkozások hatékonyabban működhetnek és versenyképesebbek maradhatnak iparágjukban.

Környezetvédelem

Az újrahasznosítható műanyag csomagolások gyártása kevesebb nyersanyagot és energiát igényel, mint az egyszer használatos társaiké. Ezen kívül a plasztik tárolók hosszabb élettartamának és a visszagyűjtési kezdeményezéseknek köszönhetően csökken az egyszer használatos műanyag hulladék mennyisége, hozzájárulva ezzel a műanyagszennyezés csökkentéséhez.

A fogyasztók egyre inkább elkötelezettek a fenntartható és környezettudatos termékek iránt is. Az újrahasznosítható többutas műanyag csomagolások használatának környezetvédelmi előnyei  pozitív hatást gyakorolnak a cégek márka imázsára, illetve növelheti a felhasználói elégedettséget.

Az élelmiszeriparban az újrahasznosítható többutas műanyag tárolók alkalmazása egy lépés a fenntartható jövő felé. Ezek az innovatív megoldások nemcsak környezetvédelmi előnyöket nyújtanak, hanem hatékonyabb raktározást és szállítást tesznek lehetővé, ami egyaránt számos előnnyel jár mind a vállalkozások, mind a fogyasztók számára.

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology