Barion Pixel

- Hirdetés -

A Hankook már ötödik éve folyamatosan szerepel a DJSI World listáján

Az abroncsgyártó Hankook ismételten szerepel a világszerte elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI). A DJSI World elismeri a Hankook fenntarthatóság melletti elköteleződését, különösen a társadalmi szerepvállalás az és az ellátásilánc-menedzsment területén. A vállalat 2016 óta szerepel a DJSI World listáján, amin 2020-ban a Hankook volt az egyetlen ázsiai központú autóalkatrész-gyártó vállalat.

 A prémium abroncsgyártó Hankook már vonalban ötödik éve szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World listáján. A DJSI a világ vezető vállalatainak teljesítményét vizsgálja gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi kritériumok mentén. Az így kapott indexek aztán viszonyítási alapként szolgálnak a vállalat fenntartható működésének értékeléséhez. A DJSI World listája a globális fenntarthatóság vezető vállalatait tartalmazza, az S&P Global Broad Market Indexében szereplő 2500 legnagyobb vállalat legjobb 10%-át rangsorolja hosszú távú gazdasági és ESG (környezeti, társadalmi és irányításbeli) faktorok alapján.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az idei DJSI World listára világszerte 323 vállalat került fel, ez a világ vezető 2,540 vállalatának 12,7%-a. A listán szereplő 17 koreai vállalat  közül a Hankook az egyetlen ázsiai központú autóalkatrész-gyártó cég. Idén már ötödik éve, hogy a Hankook folyamatosan szerepel az indexen – ez is mutatja az abroncsgyártó megbízható szakértelmét a fenntartható vállalatvezetésben, valamint az iparág jövőjének meghatározásában játszott vezető szerepét.

Ebben az évben a DJSI World a Hankook a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén mutatott kiemelkedő eredményeit ismeri el. A Hankook hét különleges, vállalati társadalmi felelősségvállalással (CSR) foglalkozó bizottságot hozott létre, amelyek a cég fenntarthatósági elképzeléseit ismertetik meg a munkavállalókkal, illetve vállalati szinten fejlesztik a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kezdeményezéseket. Ezen felül a vállalat bátorítja a bizottságokat hogy tegyék magasra a lécet, és működjenek együtt az érdekelt felekkel, hogy olyan CSR célkitűzéseket valósítsanak meg, amelyek a társadalomra is nagy hatással lehetnek.

A Hankook egyik ilyen CSR projektje a Tedzson környéki (ahol a dél-koreai K+F központ és gyár található) veszélyeztetett fajok védelmét szolgálja a biodiverzitás megőrzése és az ökoszisztéma helyreállítása érdekében. Az abroncsgyártó a helyi közösségeket is elszántan segíti: a rászoruló családoknak lakhatást és szociális támogatást biztosít.

2018-ban a Hankook a természetes gumi értékláncának gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóságát szem előtt tartó egyedi irányelvet fogadott el. A vállalat szorosan együttműködik az ellátási lánc szereplőivel, hogy javítsa a farmerek életkörülményeit és munkafeltételeit. A Hankook mindemellett szavatolja a természetes gumi termelését és minőségét, ami az emberi jogok érvényesítését és a környezetvédelmet segíti elő, miközben az átláthatóságot is javítja.

A DJSI World elismerése mellett a Hankookot 2019-20-as CSR jelentéséért aranyéremmel jutalmazták a 2020 Galaxy Awards díjkiosztóján „Annual Reports – Online” (éves online jelentés) kategóriában. A Galaxy Awards az egyesült államokbeli MerComm Inc. által szervezett nemzetközi marketingverseny, amely a kiemelkedő marketinges kommunikációt értékeli.

A Hankook a világ egyik vezető abroncsgyártójaként továbbra is világszintű szakértelemmel szeretné folytatni fenntartható működését, hogy a társadalmi hozzájárulás rendszerszintű elősegítésével és a környezetvédelemre összpontosító cégvezetés bevezetésével biztosítsa növekedését és piacvezető helyét.

Hankook Tire

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!