Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Samsung a SmartThings-szel továbbfejlesztett B2B kijelzőit mutatta be az ISE 2024 kiállításon

A vállalat a rendezvényen leplezi le üzleti kijelzői csatlakoztathatóságát és az új Google EDLA-tanúsítvánnyal rendelkező „WAD” interaktív kijelzőjét

A Samsung a barcelonai ISE (Integrated Systems Europe) 2024 kiállításon mutatta be, hogy a SmartThings miként támogatja a vállalat B2B kijelzőit az üzleti összekapcsolhatóság jövőjének alakításában. A vállalat SmartThings for Business (Üzleti SmartThings) bemutatója a csúcstechnológiás IoT-felület által kínált új fejlesztéseket emeli ki, valamint a Samsung elkötelezettségét, hogy több, egymással összekapcsolható és könnyen vezérelhető digitális kijelzőt biztosítson a legkülönbözőbb iparágaknak.

„Az üzleti kijelzők iparágában a működési hatékonyság mérvadó szempont, a Samsung SmartThings-szel támogatott digitális kijelzői pedig újgenerációs csatlakozási lehetőségeket és funkciókat biztosítanak a vállalatoknak, azok méretétől függetlenül – mondta SW Yong, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője. – A SmartThings ökoszisztéma bővítésével a legkülönbözőbb iparágak szereplőinek kínálhatunk új élményeket.”

Csatlakoztatott technológiák a SmartThings-szel – okos üzletektől az okos irodákig: így használhatják ki a vállalkozások a Samsung kijelzőit

- Hirdetés -

A Samsung az ISE 2024 kiállításon bemutatja, hogy a SmartThings miképp teszi lehetővé, hogy a cégtulajdonosok a digitális kijelzőiket összehangolhassák, és okoseszközeiket hatékonyabban irányíthassák a különböző környezetekben. A SmartThings a csatlakozási funkciót olyan kereskedelmi kijelzőkhöz kínálja, mint a Smart Signage vagy a szállodákban kihelyezett tévékészülékek, így a felhasználók üzleti környezetben is átélhetik egy integrált rendszer élményét. Ezek a változások a Samsung okoseszközein túl olyan eszközökre is kiterjednek, amelyek támogatják az iparág legutóbbi IoT – többek között a Matter és a Home Connectivity Alliance – szabványait.

A SmartThings ökoszisztéma különböző üzleti célú alkalmazásával a Samsung hatékonyabb hely- és energiagazdálkodást biztosíthat azáltal, hogy az üzlethelyiség egy közös, integrált, okostérré alakul át. Az összekapcsolhatóságra irányuló fejlesztések számos üzleti szereplő érdekeit szolgálhatják, legyen szó kis-, vagy középvállalkozóról vagy akár egy nagyvállalatról. Az ISE 2024 esemény Samsung standján különböző okosterek – így üzletek, irodák és szállodák – bemutatói elevenednek meg.

A felhasználók a Rutin funkcióval szabályozhatják az optimális megvilágítást, a hőmérsékletet, a páratartalmat vagy a levegőminőséget, így megteremtve a megfelelő környezeti körülményeket, amelyet automatizált térkezeléssel hosszabb távon fenntarthatnak. Egy okosüzlet így például a nyitvatartási időhöz igazodva automatizálhatja a menüt jelző panelek vagy a világítás ki- és bekapcsolását.

Az SmartThings MI Energia üzemmódja segíthet a cég- és üzletvezetőknek a környezettudatosabb működésben, mivel hatékony eszközkezeléssel és fokozott megfigyeléssel mérsékelhetik az energiafelhasználás mértékét. Kikapcsolhatják a csatlakoztatott készülékeket vagy az energiafogyasztás, a látogatottság vagy idő alapján csökkenthetik a fényerőt.

A Samsung a különböző B2B felhasználók igényeit tartotta szem előtt a cégvezetőknek szánt SmartThings Enterprise alkalmazásprogramozási felület[1] (API) továbbfejlesztése során. A felhasználók a felületen keresztül egyszerűen hangolhatják össze a SmartThings ökoszisztémáját saját irányítási rendszerükkel, és az általuk preferált információkkal egyedi, optimalizált megoldást hozhatnak különböző helyzetekre. A testreszabható ökoszisztéma zökkenőmentes csatlakozást kínál számtalan eszközzel, növelve a rendszer megbízhatóságát. A szakembereknek egy külön alkalmazás könnyítheti meg a telepítés folyamatát, tekintettel azon B2B felhasználók egyedi igényeire, akiknek eszközei más tulajdonát képezik.

Egy szálloda vagy egy konferenciaterem esetében az eszköz tulajdonosa és a végfelhasználó eltérhet. Egy webalapú URL-cím létrehozásával az eszköz tulajdonosa megoszthatja a SmartThings funkcióit a felhasználókkal, így a szálloda vendégei és a konferenciaterem látogatói külön alkalmazás letöltése nélkül is könnyedén élvezhetik a SmartThings nyújtotta előnyöket. A tulajdonos a webalapú URL-cím létrehozásakor beállíthatja a csatlakoztatott eszköz engedélyezésének használatát és időtartamát is.

A SmartThings for Business várhatóan 2024 első felében világszerte elérhető lesz, amely komoly előrelépést jelenthet a vállalkozásoknak a hálózatba kapcsolt technológiák terén. A platform – iparágtól függetlenül –új lehetőségeket nyithat meg a különböző okoseszközök hatékony és intelligens kezelésére. Olyan személyre szabott és intelligens eszközkezelési megoldásokat kínál, amelyek megfelelhetnek a legkülönbözőbb üzleti környezetek egyedi igényeinek.

Az új, interaktív Samsung kijelző a Google Play alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel kínál széleskörű oktatási lehetőségeket

A Samsung – az ISE 2024 kiállítással párhuzamosan – bejelenti az első Google EDLA-tanúsítványával[2] rendelkező interaktív kijelzőjét is (modellnév: WAD), amely várhatóan 2024 első felében kerül forgalomba. Az Android™ 13 operációs rendszert futtató –, 65, 75 és 86 colos modellekben elérhető – WAD termékcsalád gördülékeny és intuitív tanulási élményt nyújthat egyaránt a diákoknak és a tanároknak.

A WAD széria számos oktatási eszközzel biztosíthat interaktív tantermi élményt. A felhasználók hozzáférhetnek számos oktatási alkalmazáshoz a Google Play-en keresztül, vagy olyan Google-szolgáltatásokhoz, mint a Google Classroom vagy a Google Drive. A tantermi táblaként is alkalmazható interaktív kijelző kialakításában és érzetében egy nagyméretű tablet benyomását kelti, egy már jól ismert és intuitív felhasználói felülettel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsunggal való együttműködésünk révén még több Android EDLA-tanúsított készüléket hozhatunk forgalomba. Így az Android már az egyéni felhasználókon túl az iskolákra és a vállalatokra is kiterjedhet – mondta Scott Porter, a Google Android Chrome vállalati együttműködésekért felelős ügyvezető igazgatója. – Izgatottan várjuk a Samsunggal való közös munkánk fejleményeit, amelynek eredményeként osztálytermeket és további partnereket láthatjuk majd el forradalmi kijelzőkkel.”

A WAD termékcsaládot úgy tervezték, hogy az megfeleljen a különböző oktatási intézményekben előírt biztonsági és megbízhatósági előírásoknak. A kijelző fokozott védelmet[3] nyújt az elektromos túlfeszültség vagy a magas páratartalom esetén is: különböző technikai intézkedéseket eszközöltek a biztonság érdekében, köztük egy 500V-os (DC) kondenzátort, amely a magas, akár 500V-os feszültséget nyeli el, míg az üvegbiztosíték a sérüléseket előzi meg. A WAD széria lapkakészletének létfontosságú területeit párásodásgátló ragasztóval látták el, így ellenáll a nyirkosabb körülményeknek is. Olyan oktatási intézményekben is értékes eszközzé válhat, amelyek páradús vagy esős éghajlatú területen találhatók.

A Device Management Solution (DMS) eszközkezelési megoldások távfelügyeletét és -vezérlését kínálja a tantermi kijelzőknél, felkészülve az előre esetleg nem látható körülményekre, kényelmesebb felhasználást nyújtva oktatási környezetben is. A fejlett üzenetküldéssel a kijelzők azonnal továbbíthatják egymásnak a fontos információkat az egyetemeken, az osztálytermekben és a nyilvános helyiségekben. Az oktatási és vállalati szervezetek a sürgős közleményeket pedig interaktív táblákon is megjeleníthetik, így a tanulókat és az alkalmazottakat azonnal értesíthetik.

A WAD termékcsalád tervezése során a tanulás optimalizálását helyezték előtérbe. A készülék infravörös (IR) érintéssel természetes írási élményt nyújt a felhasználóknak, egyidejűleg pedig akár 40 különböző egyidejű érintési pontot támogat. Az oktatók a vékony kialakításnak köszönhetően kényelmesebben mozgathatják az eszközt, Többablakos módban pedig több ablakot kezelhetnek a felületen. A 3 az 1-ben USB-C típusú port megkönnyíti a csatlakozást, és lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök akár 65W-os töltését, a HDMI kimenettel pedig könnyen megoszthatóvá válnak a tartalmak. A széria elülső sztereó hangszórói, tolltartója és fogantyúja pedig szintén a kényelmet szolgálja.

A Samsung a Ciscóval együttműködve mutatja be a hibrid munkavégzésre optimalizált 105 colos Smart Signage kijelzőjét

A Samsung bejelenti a Ciscóval kiterjesztett együttműködését, amely a hibrid munkavégzés során segíti a munkavállalók együttműködését. A Samsung az új együttműködés eredményeként mutatja be a 105 colos, 21:9 képarányú Smart Signage QPD-5K modelljét, amely kompatibilis a Microsoft Teams alkalmazáshoz tanúsított Cisco Room Kit EQ kameraeszközzel.

A Samsung vadonatúj, 105 colos QPD-5K modellje 5K[4] felbontással és 21:9-es képaránnyal érkezik. Egyidejűleg kínál intuitív és természetes videókonferencia-élményt, amely ideális lehet a hibrid munkaterületekhez. A QPD-5K modell kompatibilis a Cisco Room Bar és Room Kit Series eszközökkel, így a felhasználók a kamera, a hang és minden egyéb funkció integrálásával hatékony tárgyalási környezetben dolgozhatnak.

„Olyan korszakban élünk, amelyben a hibrid munkavégzés természetesnek számít: fontos, hogy a kollégák online is elvégezhessék a feladatukat – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Ciscóval kötött együttműködésünk hozzáférhető munkakörnyezetet biztosíthat: a 105 colos QPD-5K kijelző olyan érzést adhat majd a felhasználóknak, mintha munkatársaikkal egy légtérben dolgoznának.”

A QPD-5K modell 21:9-es képaránya optimalizálja a Microsoft Teams-szobák Első sor értekezletelrendezését az alkalmazáshoz tanúsított videókonferencia-eszközök, így például a Cisco RoomOS-alapú[5] rendszereinek csatlakoztatásakor. Ezáltal minden résztvevő – a tartózkodási helyétől függetlenül – könnyedén hozzászólhat a megbeszéléshez.

„A hibrid munkavégzés korát éljük, így a munkaterek újragondolása elengedhetetlen része a nagyszabású együttműködéseknek. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a tárgyalókat intelligens videórendszerrel kell felszerelni, hogy a tartózkodási helytől függetlenül minden résztvevő egyenértékű partnerként vehessen részt a megbeszéléseken – mondta Jeetu Patel, a Cisco biztonsági és együttműködési üzletágának ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. – Az élvonalbeli iparági szereplőkkel együttműködve valósítjuk meg a Zéró távolság (Distance Zero) célkitűzésünket, hogy mindenkinek elsőrangú élményben lehessen része – akár vállalati, akár otthoni körülmények között.”

A panorámaképet biztosító QPD-5K kijelző rendkívül életszerű és lenyűgöző vizuális élményt kínál a vezérlőkben, a tantermekben és a tárgyalókban egyaránt. Többablakos nézetet támogat, így több információ jeleníthető meg párhuzamosan a kijelzőn, valamint Tizen operációs rendszert futtat az internetes szolgáltatások optimális teljesítményéért, és az iparágat is meghatározó tartósságért.

A kijelző a kétképernyős videókonferenciát is lehetővé teszi, ha a felhasználók két Samsung 4K UHD Smart Signage szériás kijelzőt csatlakoztatnak a Cisco legújabb megoldásával, a Cisco Room Kit EQX-szel. Ez a funkció a 65 és 75 col közötti méretekben elérhető QHC, QMC és QBC modellek esetében vehető igénybe. A Ciscóval kötött partnerség új lehetőséget kínál a teljesen bővíthető, vezérelhető és biztonságos megoldásokhoz a jövő irodájának tárgyalóiban.

A Samsung Európában is bemutatja az átlátszó Micro LED kijelzőt

A Samsung Európában először az ISE 2024 kiállításon mutatja be forradalmi újítását, az átlátszó MICRO LED kijelzőt, amely nemzetközileg a Las Vegas-i CES 2024 eseményen debütált. A rendkívül apró méretű MICRO LED chippel és precíziós gyártással készült élvonalbeli technológia kivételes fényáteresztő képességével és tisztaságával új mércét állíthat fel a kereskedelmi kijelzők piacán. Kiküszöböli a fénytörést, valamint a megjelenő foltokat vagy hézagokat. Az átlátszó MICRO LED szinte bármilyen méretre és arányra állítható, amely új lehetőséget teremthet a készülékek testre szabását illetően.

A technológia forradalmasíthatja a kiskereskedelmi és kiállítótereket, mivel a kijelző párhuzamosan jeleníti meg a fontos információkat, miközben meg is mutatja az adott terméket, vagy pusztán átlátszó felületével teremt egyedi hangulatot. A felhasználás új módjaira hívja fel a figyelmet, és új lehetőségeket kínál a képernyőkkel kapcsolatos élményekben.

A Samsung – a méret, a felbontás és a forma tekintetében is változatos, moduláris kiskereskedelmi kijelzője, – a The Wall 2018-as bemutatása óta élvonalbeli szerepet tölt be a LED kijelzőtechnológia területén. A vállalat technológiai szakértelme az ultrafinom pixelelosztásban és a virtuális gyártás egyedülálló alkalmazási módszereiben nyilvánul meg, feltárva a kijelzőtechnológiában rejlő lehetőségeket.

Samsung

[1] Az alkalmazásprogramozási felület vagy interfész (API) egy olyan szoftverközvetítő, amely lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy egymással kommunikáljanak.

[2] Az Enterprise Devices Licensing Agreement (rövidítve EDLA) a Google Android-eszközökre vonatkozó hitelesítési programja. Célja, hogy segítse a megoldásgyártókat abban, hogy beépített Google Mobile Services szolgáltatásokkal rendelkező eszközöket kínáljanak, biztosítsa az eszközök kompatibilitását a Google szolgáltatásaival és alkalmazásaival, valamint javítsa az Android-eszközök biztonsági funkcióit.

[3] A WAD széria túlfeszültség- és nedvesség elleni védelmére vonatkozó állítások a Samsung belső tesztelésén alapulnak, a vállalat szigorú minőségi előírásainak megfelelően, amelyek célja a váratlan áramingadozásokkal és magas páratartalommal kapcsolatos hibákból eredő károk megelőzése.

[4] 5120 x 2160 képkocka

[5] A RoomOS egy nyílt operációs rendszer, amely a Cisco-kompatibilis eszközöket működteti.

※A Google, az Android, a Google Play és a Google Drive a Google LLC védjegyei.

- Hirdetés -

NEW technology