Barion Pixel

Akkumulátorok életciklus-elemzésével nő a teljesítmény

Fotó: Twaice

Újabb brutális összeggel, 30 millió dolláros befektetéssel növekedett a Twaice, az a német cég, amelyik az akkumulátor állapotát analizáló szoftverrel tenné hatékonyabbá az e-mobilitást. Elég sokat elárul a startup várható sikeréről, hogy a vagyonokat érő tőkeemelés részben a Cadence szoftveróriás legendás ex-vezérigazgatójának, Lip-Bu Tannak köszönhető – tudta meg az eeNews. A maláj származású üzletember annyira hisz a fiatal cégben, hogy személyes vagyonából áldozott rá jelentősebb összeget. Ezen a szinten már nem nagyon szokás mellélőni, és ezt jól mutatja, hogy a projekt iránt érdeklődést mutat a technológiaközpontú Coatue befektetési alap is.

A Twaice-nak az a szándéka, hogy a tavalyi befektetési körökkel együtt már 75 millió dollárra rúgó tőkéjét a létező és működő analitikai platformjának további fejlesztésére fordítja, miközben terjeszkedik – Európán túl Észak-Amerikában.

Jó üzlet e-mobilizációval foglalkozni: az akkumulátorpiac várhatóan 168 milliárd dollárt fog érni 2030-ra, és ez erőteljesen szívja felfelé a hozzá kapcsolódó szoftveres szegmenst is, amelynek összértéke 30-ról 50 milliárd dollárra fog ugrani. Persze mindezt nem nehéz elképzelni, ha az elektromos autózás utóbbi években tapasztalható felfutására, illetve arra gondolunk, hogy a zéró emissziós EV-k legdrágább alkatrésze továbbra is az akkumulátor.

A költséges alkatrész elhasználódását nagyon pontosan meg lehet jósolni a Twaice programjával, hiszen az digitális ikerként viselkedve monitorozza a teljesítményt, majd jelzi a jövőben várható változásait. Hatékony megoldás és egyre népszerűbb: a cég nemrég közölte, hogy tavaly május óta 250 százalékkal tudta növelni a szoftvereladásait – köszönhetően a világ öt legnagyobb alkatrészgyártójának, illetve további, megújuló technológiákat fejlesztő és üzemeltető cégnek, akikkel azóta szerződést kötöttek.

- Hirdetés -

 „A világ legkomplexebb prediktív akkumulátorelemzési platformját építjük, ami elérhető minden tisztább és környezetbarátabb akkumulátoros világ felé haladó vállalat számára” – lelkendezett Stephan Rohr alapító társ-vezérigazgató (a képen balra).

 „Tavaly nagymértékben növeltük a mobilitási szegmensben működő gyártói és energetikai ügyfélkörünket, valamint új üzleti szegmenseket hoztunk létre kereskedelmi járműflotta-üzemeltetők számára, és új termékkínálatot alakítottunk ki” – tette hozzá Michael Baumann társ-vezérigazgató és alapító (a képen jobbra).

 „A Twaice holisztikus elemző platformot és erős ügyfélbázist épített” – szólt elismerően Jaimin Rangwalla, a Coatue munkatársa. „Izgatottan várjuk velük az együttműködést, amivel végre megoldódhatnak az értékláncok kihívásai, javulhat az akkumulátorok jövedelmezősége, sőt, közben csökkenthető a gyártók és felhasználók anyagi kockázata.”

Gábor János, NEW technology

Érdemes elolvasni
NEW technology