Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akkumulátorok életciklus-elemzésével nő a teljesítmény

Fotó: Twaice

Újabb brutális összeggel, 30 millió dolláros befektetéssel növekedett a Twaice, az a német cég, amelyik az akkumulátor állapotát analizáló szoftverrel tenné hatékonyabbá az e-mobilitást. Elég sokat elárul a startup várható sikeréről, hogy a vagyonokat érő tőkeemelés részben a Cadence szoftveróriás legendás ex-vezérigazgatójának, Lip-Bu Tannak köszönhető – tudta meg az eeNews. A maláj származású üzletember annyira hisz a fiatal cégben, hogy személyes vagyonából áldozott rá jelentősebb összeget. Ezen a szinten már nem nagyon szokás mellélőni, és ezt jól mutatja, hogy a projekt iránt érdeklődést mutat a technológiaközpontú Coatue befektetési alap is.

A Twaice-nak az a szándéka, hogy a tavalyi befektetési körökkel együtt már 75 millió dollárra rúgó tőkéjét a létező és működő analitikai platformjának további fejlesztésére fordítja, miközben terjeszkedik – Európán túl Észak-Amerikában.

Jó üzlet e-mobilizációval foglalkozni: az akkumulátorpiac várhatóan 168 milliárd dollárt fog érni 2030-ra, és ez erőteljesen szívja felfelé a hozzá kapcsolódó szoftveres szegmenst is, amelynek összértéke 30-ról 50 milliárd dollárra fog ugrani. Persze mindezt nem nehéz elképzelni, ha az elektromos autózás utóbbi években tapasztalható felfutására, illetve arra gondolunk, hogy a zéró emissziós EV-k legdrágább alkatrésze továbbra is az akkumulátor.

A költséges alkatrész elhasználódását nagyon pontosan meg lehet jósolni a Twaice programjával, hiszen az digitális ikerként viselkedve monitorozza a teljesítményt, majd jelzi a jövőben várható változásait. Hatékony megoldás és egyre népszerűbb: a cég nemrég közölte, hogy tavaly május óta 250 százalékkal tudta növelni a szoftvereladásait – köszönhetően a világ öt legnagyobb alkatrészgyártójának, illetve további, megújuló technológiákat fejlesztő és üzemeltető cégnek, akikkel azóta szerződést kötöttek.

 „A világ legkomplexebb prediktív akkumulátorelemzési platformját építjük, ami elérhető minden tisztább és környezetbarátabb akkumulátoros világ felé haladó vállalat számára” – lelkendezett Stephan Rohr alapító társ-vezérigazgató (a képen balra).

 „Tavaly nagymértékben növeltük a mobilitási szegmensben működő gyártói és energetikai ügyfélkörünket, valamint új üzleti szegmenseket hoztunk létre kereskedelmi járműflotta-üzemeltetők számára, és új termékkínálatot alakítottunk ki” – tette hozzá Michael Baumann társ-vezérigazgató és alapító (a képen jobbra).

 „A Twaice holisztikus elemző platformot és erős ügyfélbázist épített” – szólt elismerően Jaimin Rangwalla, a Coatue munkatársa. „Izgatottan várjuk velük az együttműködést, amivel végre megoldódhatnak az értékláncok kihívásai, javulhat az akkumulátorok jövedelmezősége, sőt, közben csökkenthető a gyártók és felhasználók anyagi kockázata.”

Gábor János, NEW technology

Érdemes elolvasni
NEW technology