Barion Pixel

Az Emerson új hőimpulzusos hegesztési technológiával rukkolt elő

Az Emerson új hőtechnológiát vezetett be, amelynek célja a gyártók nagyobb tervezési szabadságának biztosítása, lehetővé téve számukra, hogy összetettebb, finomabb és érzékenyebb alkatrészeket is képesek legyenek műanyag burkolatokhoz, díszítőrétegekhez csatlakoztatni.

A PulseStaker egy olyan hőimpulzusos hegesztési technológia, amely optimalizálja a hőkezelési folyamatot, a Branson GPX platform kiváló minőségű csatlakozásokat, kiváló termékesztétikát és energiatakarékosságot eredményez az egyre nagyobb kihívást jelentő alkalmazásokban.

Az elektronikai, autóipari és orvostechnikai eszközök gyártóinak kreatívabb terveket kell készíteniük, hogy megfeleljenek a gyorsan változó piaci igényeknek. Ez a bonyolultabb 3D geometriájú, szorosan illeszkedő jellemzőkkel és törékeny vagy hőérzékeny alkatrészekkel, például forrasztott alkatrészekkel vagy érzékelőkkel rendelkező, nagyobb számú kevert, üvegerősítésű, krómozott alkatrészeket érintő hőterhelés-növekedéshez vezetett.

A Branson GPX platform a PulseStaker technológiát alkalmazza az azonnali fűtés és hűtés biztosítására, állítható ciklusidővel az optimalizált, alacsony energiaigényű hőmegőrzés érdekében. A folyamat nem hoz létre új részecskéket vagy égési nyomokat, és lehetővé teszi az érzékenyebb és instabilabb alkatrészek – például a beágyazott elektronikával rendelkező alkatrészek – állandó bevonatokkal való összekapcsolását.

A fejlett technológia minden hőkezelési eljárás során alkalmazható, beleértve a hőre lágyuló anyagokat és a fémezett bevonatú részeket is.

A különböző kialakítású hőhegesztőfejek széles skálája, amelyek bármilyen hegesztési követelménynek megfelelnek, és a több pont egyidejű hegesztésének képessége nagyobb tervezési szabadságot biztosít a gyártóknak.

“Az autóipar, az elektronika és az orvostudomány összetettebb, finomabb és érzékenyebb alkatrészeket igényel a műanyag burkolatokhoz való csatlakozáshoz” – mondta Priyank Kishor, a Branson termékek globális termékmenedzsere az Emerson Automation Solutions üzletágában.

„A Branson GPX platform által biztosított egyedülálló hőmegkötési folyamat segít kielégíteni ezt az igényt, és számos előnnyel jár a gyártók számára, például kiváló termékesztétikát és csökkentett energiafelhasználást eredményez az alkalmazása.”

Hegyi Heni/ NEW technology Gépvilág

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology