Barion Pixel

- Hirdetés -

Az ipartechnológia látványos központja

Bemutatta a jövő gyárát, a CU.BE (Customer Benefits) showroomot a Bosch Rexroth. Az innovációs élményközpontban megtalálhatók a legmodernebb ipari digitalizációs megoldások. A létesítmény célja, hogy testközelbe hozza a jövőálló technológiákat, amelyek segítségével hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válhat a termelés.

A CU.BE egy multifunkcionális technológiai bemutató- és oktatási központ. A tudásmegosztás és az inspiráció helyszíne. A Bosch Rexroth azzal a céllal tervezte, hogy a partnerei és mindazok számára teret biztosítson, akik érdeklődnek a legmodernebb ipari innovációk iránt. Itt jelenik meg a vállalat jövő gyára víziója, ahol az ipar 4.0 működését demonstrálják. A bemutatott berendezések adatokat küldenek és fogadnak, hálózatba kapcsoltak, energia- és költséghatékonyak. A CU.BE területén helyet kaptak kollaboratív robotok, intralogisztikai járművek, hidraulikus megoldások és forradalmasított vezérléstechnika.

- Hirdetés -

Ipari élményközpont, ahol működés közben figyelhetők meg a gépek

„Nem megszokott, hogy ipari vállalatokat kiszolgáló cég élményközpontot nyisson” – mondta beszédében Ács István, a Bosch Rexroth ügyvezető igazgatója. „A szegmens szereplői számára kiemelten fontos, hogy kipróbálhassák, a gyakorlatban megfigyelhessék a megoldások működését, amelyek segítségével fejleszthetik a vállalkozásuk működését.”

- Hirdetés -

A szakember az élményközpont létrehozását az autóvásárlást megelőző tesztvezetéshez hasonlította, ugyanis a vásárló meg szeretné ismerni, hogy milyen funkciókat, működést és előnyöket rejt magában a kiszemelt jármű. A CU.BE nemcsak egy helyszín, ahol a legmodernebb technológiákat modellezik, hanem egy nyitott, inspiráló tér, amely által testre szabott, fenntartható és hatékony megoldások hozhatók létre. Az összekapcsolt rendszerek és a valós idejű adatelemzés révén soha nem látott hatékonyságnövekedés és termelékenység érhető el.

Az innovációk mozgatórugója

„Az élményközpontban bemutatott megoldások a csúcstechnológiát képviselik” – hangsúlyozta beszédében Szászi István, a Bosch Csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője. „Bemutatóhelyiségek létrehozását eddig más ágazatokban figyelhettük meg, mint például a divatmárkák és luxusautók esetében. Az, hogy egy ipari vállalat ilyen létesítményt hozott létre, azt jelenti, hogy e szegmensben is látványos és érdekes innovációkkal találkozhatunk.”

A szakember továbbá kiemelte a Bosch Rexroth szerepét a jövő gyárának alakításában. Kiváló példa az ipar fejlődéséhez való hozzájárulásban a Smart Flex Effector kompenzációs egység, amely a 2023-as Hannover Messe kiállításon HERMES Award elismerésben részesült. Ezen szenzoralapú kompenzációs modul hat szabadságfokú aktív mérési funkcióval rendelkezik. A megoldás által jelentősen megnövelhető az anyagmozgató robotok pontossága, és teljesen új alkalmazási területeket nyit meg az ipari robotok és a karteziánus rendszerek számára.

A CU.BE egy olyan bemutatóközpont, ahol azon technológiák sorakoznak fel, amelyekben a fenntarthatóság és az energiahatékonyság játssza a fő szerepet, valamint a digitalizációra és az IoT-ra fókuszálnak. A jövő gyárába nyerhetünk betekintést.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology