Barion Pixel

- Hirdetés -

Az új JC898 és JC899 meggátolja a delaminácót a rétegelt hibrid anyagok megmunkálásánál

A rétegelt hibrid anyagokba való furatkészítési és marási műveletekkel küzdő repülőgépipari műhelyek számára a Seco Tools rétegelt hibrid anyagokhoz való új JC899 simítója és JC898 nagyolója az ideális megoldás. A simító (JC899) szabadalmaztatott kettő-azegyben geometriával rendelkezik, amely megszünteti a delaminációt és a szálkihúzódást olyan rétegelt hibrid anyagokon való munkavégzésnél, mint a szénszálas megerősítésű polimer (CFRP) és titán/alumínium kombinációja.

A JC898 nagyolóval együtt használt JC899 simító a hagyományos fúró/dörzsár háromhatszoros élettartamát nyújtja, szennyezésmentes furatokat és oldalfalakat hozva létre tökéletes felületminőségben, akár 300%-kal nagyobb folyamathatékonyság mellett.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A JC898 hélikus interpolációhoz ideális, fejlett frontális fogkialakítással rendelkezik, ami csökkenti a forgácsolási erőket és minimálisra csökkenti a delamináció kockázatát rétegelt hibrid anyagokkal való olyan munkáknál, amelyek nagy nyomást fejtenek ki a Z tengelyű fúrási műveleteknél és a megmunkált furat felületét károsító forgácsokat hoznak létre. Az új szerszámok tisztább furatokat és oldalfali felületminőséget hoznak létre gyorsabban, a rétegek közé szorult forgácsok eltávolítására fordítandó extra idő nélkül.

A szabadalmaztatott JC899 simítószerszám kettő-az-egyben geometriája kiküszöböli a forgácsszennyezést, megszüntetve a rétegelt hibrid anyagok megmunkálás utáni szétválasztásának és megtisztításának a szükségességét. A gyémántalapú STAX bevonat megbízható eljárásokat és kiváló minőségű terméket biztosít, míg a kettős geometriájú balmenetes spirál meggátolja a delaminációt, a szálkihúzódást és azt, hogy a forgács nyomot hagyjon a munkadarab felületén.

Azon kiesztergáló szerszámokkal ellentétben, amelyeknél időt rabló utómunkákkal és bonyolult mérésekkel megfelelő újrapozicionálást kell végezni, a JC898 és a JC899 esetén nincs szükség ilyen utómegmunkálásra, ami jelentősen leegyszerűsíti a CFRP-titán és a CFRP-alumínium hibrid anyagokba való furatkészítési műveleteket. Az eljárások így kétszer gyorsabbak az alternatív megoldásokénál, és a szerszámélettartam is megduplázódik.

A JC898 és a JC899 emellett számos előnyt nyújt a hélikus interpolációs és kontúrmarási alkalmazásoknál, megnövelve a folyamat stabilitását és sebességét, egyben minimalizálva az utómegmunkálást és a munkapadon végzett munkát. A megmunkálás során a rétegelt anyagokra ható feszültség csökkentése révén a szerszámok javítják a munkadarab minőségét, különösképpen CFRP-titán alkalmazásoknál, ahol amúgy sorjásodás lépne fel.

A JC898 és a JC899 15–60 mm hosszakat és rétegelt anyagvastagságokat kezel. A JC898 8 és 15 mm, a JC899 pedig 8,5 és 14,8 mm (simító), valamint 0,375″ átmérővel kapható.

Seco Tools

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!