Barion Pixel

Egészségipari beruházást indít a Masterplast

A Masterplast Nyrt. leányvállalata, a Masterplast Kft. újabb egészségipari beruházást indít a társaság székhelyén, a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol egészségipari egyéni védőeszközök gyártásába kezd a magyar állam támogatásával – közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat.

A közlemény szerint a beruházás összértéke 2,591 milliárd forint, aminek 20 százaléka saját forrás, 80 százaléka, vagyis 2,073 milliárd forint pedig vissza nem térítendő állami támogatás, amelyet a “Covid-19 szempontjából releváns termékek előállítására irányuló beruházási támogatás” jogcímen kaptak. Hozzátették, hogy a Pénzügyminisztériummal a vonatkozó támogatási szerződést szerdán írták alá.

Közölték, hogy az új gyártókapacitás várhatóan 40 munkahelyet teremt, a termelés tervezett indítása szeptember vége. A Masterplast a fejlesztés révén olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők.

Megjegyezték, hogy a most induló projekt szorosan kapcsolódik a tavaly decemberben indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásukhoz, és a két beruházás megvalósításával a társaság egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

Jelezték, hogy a cég egészségipari szegmensében is létrejön az integrált gyártás, amelynek keretében az alapanyagoktól a késztermékekig terjedő teljes gyártási láncot a Masterplast ellenőrzi majd, továbbá a gyártásfejlesztés következtében olyan termékek előállítására lesznek képesek, amelyekre – az iparági előrejelzések szerint – a pandémiás helyzet lezárását követően is folyamatosan növekvő igénye lesz az egészségiparnak.

MTI

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!