Barion Pixel

Egyedi abroncsot tervezett a Bridgestone a kecskeméti Mercedes gyárnak

A japán Bridgestone tatabányai gumiabroncs gyárából elindította Kecskemétre az első szállítmány abroncsot, amelyet speciálisan az ott készülő Mercedesekre terveztek – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A gumigyár tájékoztatása szerint az A- és B-osztályú Mercedesekre defekttűrő technológiával ellátott,  nagyteljesítményű, 18 colos abroncsokat gyártottak. A gumit a vállalat római kutatás-fejlesztés központjában tervezték, majd Rómában és Tatabányán tesztelték.

“Az a célunk 2020-ra, hogy kapacitásunk 30 százalékát a gyári beszállítói piac fedje le és helyben, a régión belül tudjuk kiszolgálni az autógyárak szükségleteit” – idézte a közlemény Topolcsik Melindát, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatóját.

Tavaly szeptemberben a vállalat a magyar kormány által 826 millió forinttal támogatott, 9,2 milliárd forint összértékű beruházás keretén belül jelentős gyártástechnológiai fejlesztést hajtott végre, és egy új, 10 ezer négyzetméter alapterületű raktárt adott át.

- Hirdetés -

Az új épület összesen 180 000 gumiabroncs tárolására alkalmas, amellyel 600 000 abroncsra nőtt a teljes raktárkapacitás, lehetővé téve a nemzetközi és a Magyarországon működő autógyárak, illetve az abroncspiac rugalmasabb kiszolgálását.

A vállalat eddig 130 milliárd forintot fordított tatabányai gyárának felépítésére, gépparkjának kialakítására és fejlesztésébe, amivel a létesítmény az egyik legmodernebb európai Bridgestone egységgé vált. A gyártásban és a minőségellenőrzésben mesterséges intelligencián alapuló eljárásokat is használnak.

Az üzemben prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó, SUV és kisteherautó abroncsok készülnek több mint 230 féle méretben.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég 2018-ban 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

MTI

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!