Barion Pixel

Fontos együttműködést kötött az IFUA Horváth és a Grape Solutions


Hosszú távú stratégiai partnerség jött létre a Horváth nemzetközi, független tanácsadó csoport magyar tagja, az IFUA Horváth & Partners Kft. és a hazai tulajdonú szoftverfejlesztő vállalat, a Grape Solutions Zrt. között.

A technológiai átalakulás mindennap egyre jelentősebb szerepet játszik a cégek üzleti működésében, ezért olyan megoldásokra van szükségük, amelyek innovatív és előremutató módon oldják meg végfelhasználóik elvárásait. Ahogy az IT, úgy a fogyasztói igények is egyre komplexebbek, ezért szükség van különböző szegmensben működő vállalatok kompetenciáinak egyesítésére.

- Hirdetés -

Az IFUA Horváth és a Grape Solutions között létrejött stratégiai együttműködés jelentősége, hogy a vállalatok közösen kívánják feltérképezni a továbbfejlesztett, innovatív IoT okos eszköz rendszerekben rejlő lehetőségeket a hazai és globális ágazatok képviselői számára. A két vállalat kompetenciáik, alkalmazott technológiáik és szolgáltatásaik összefonásával kívánja ügyfeleik szerteágazó digitális igényeit a lehető legmagasabb szinten és a lehető legrövidebb idő alatt kielégíteni a fenntarthatóság területén.

A Horváth nemzetközileg elismert tanácsadó vállalatként 18 országban több mint 1 300 munkatársával nyújt pénzügyi, üzleti és IT területeken szakmai támogatást globális ügyfelei számára. Magyországi irodájuk kiemelt figyelmet fordít az üzleti intelligencia, az IoT és a fenntarthatóság térnyerésére a hazai járműiparban, agráriumban, olajiparban, a kereskedelmi, a közlekedési, a banki, az energetikai és a telekommunikációs szektorokban. Tanácsadói szolgáltatásaikkal segítenek ügyfeleiknek zöld üzleti stratégiájuk kidolgozásában, költséghatékonyságuk növelésében és vállalati teljesítményük javításában. Céljuk, hogy összehangolják a stratégia, innováció és technológia hármasát ügyfeleik hosszú távú versenyelőnyhöz juttatása érdekében.

„Az IFUA Horváth platformfüggetlen tanácsadó, és mindig igyekszik a szakmailag legérettebb megoldást javasolni. Ezért kiterjedt ökoszisztémával dolgozunk BI területen. Ebben a működési modellben a Grape Solutions iparági, Microsoft döntéstámogatási és  IoT technológiai know-how-ja, módszerei nagyon jól kapcsolódnak hozzánk. Értjük és jól kiegészítjük egymást, ami mindkét cég számára stabilitást, munkájára minőségi garanciát ad. Számunkra érték, hogy a Grape Solutions gyakorlatot szerzett nagy cégcsoportoknál végzett projektekben, hiszen mi is hasonlóan nagy ügyfelekkel dolgozunk különböző vállalatirányítási témákban” – mondta Havas Levente, az IFUA Horváth partnere.

A Grape Solutions kiemelt szereplője a magyar fenntartható szoftverpiacnak, különböző e-mobilitási, IoT, zöld energia és épületenergetikai megoldásaival hozzájárul a cégek adatvezérelt, költséghatékony és megújuló energiára épülő működéséhez. Több mint 16 éves szoftverfejlesztési és IT tanácsadási tapasztalattal technológiai szolgáltatásokat nyújt az olaj-, energia-, banki és biztosítási szegmensben aktív ügyfeleinek. Azonnal telepíthető, díjnyertes energetikai termékei mellett olyan szolgáltatásokat biztosít, mint az alkalmazásfejlesztés, az üzleti intelligencia (BI), a robotikus folyamatautomatizálás (RPA) vagy az IT outsourcing. Célja, hogy zökkenőmentessé tegye a fenntarthatóságra való átállást ügyfelei számára, amely kiemelt jelentőségű a globális energiaválságban.

„Innovatív szoftvereinkkel a jelen kihívásai mellett a jövő üzleti problémáira is igyekszünk kézzel fogható megoldást biztosítani, ehhez pedig az üzleti intelligencia és az IoT alkalmazása megkerülhetetlen. Az okos eszközökből érkező adatok gyűjtése önmagában nem elegendő, olyan rendszert kell létrehozni az ügyfelek számára, ahol az információ valós üzleti, legtöbbször a költségeket indokolatlanul növelő hibákra tud megoldást találni. Szükség van a környezeti paraméterek részletes ismeretére, hogy az erőforrásokat energiahatékony módon tudjuk felhasználni, ez pedig lehetetlen az ágazatspecifikus tudás megléte nélkül. Az IFUA Horváth-tal megkötött együttműködés egyesíti a Grape Solutions szoftveres és az IFUA Horváth vállalatirányítási szakértelmét, így szolgáltatásaink azonnali segítséget adhatnak ügyfeleink komplex üzleti problémáinak megoldásában “- tette hozzá Széll Szilárd, a Grape Solutions Zrt. vezérigazgatója.

(X)

NEW technology