Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hasznos ajándékok számítógép imádóknak

Számítógépek nélkül ma az élet elképzelhetetlen lenne, hiszen sok esetben ez a munkaeszközünk is. Amikor viszont túl vagyunk a munkán és végeztünk az összes Excellel, az e-mailekkel, meg minden egyéb tennivalóval, alig várjuk, hogy egy tapodtat se mozduljunk, és elindítsuk a kedvenc sorozatainkat, videóinkat, és átnézzük a közösségi portálokat. Árukat keresünk, árukereséskor fórumokat, unboxing videókat, teszteket nézünk – még akkor is, ha csak egy pizzáról van szó.

- Hirdetés -

Munka és szórakozás

Vannak, akik a Mac-re, és vannak, akik a PC-re esküsznek. Az egyiknek az a nagy hátránya, hogy nagyon drága, a másiknak meg az, hogy szintén nagyon drága. A kettő közötti választás cseppet sem egyszerű. A PC platformja változatos és széles körű, rengeteg választási lehetőséggel. A MAC felhasználók viszont kivételes dizájnt és megbízhatóságot élveznek. A PC-t választók többféle konfiguráció közül választhatnak, míg a MAC eszközök zártabb rendszerrel rendelkeznek, amely azonban kiváló teljesítményt és stabilitást biztosít. Egy békés ünnepi forralt borozás közben is heves vitákat képes generálni a két tábor egymás között. Az elérhető szoftverek és a bővíthetőség a PC mellett szól, a MAC pedig stabil, mint egy szikla, és jóval kevesebb az esélye például egy vírus beszerzésének. A bővíthetőség sokszor költséglavinát indít be, mivel ha cserélni szeretnénk a videókártyát, akkor ahhoz erősebb processzor kell, ahhoz másik alaplap, esetleg az egészhez nagyobb táp. Játék esetén a legolcsóbb megoldás a konzol. Természetesen itt is különféle táborokba futunk (PS, Xbox, Switch, stb.), ami megnehezíti a döntéseket. Ezeket viszont munkára egyáltalán nem tudjuk használni, ezért voksolnak sokan még mindig a „hibrid” számítógépek mellett.

Ha leszáll az éj, már minden napi teendőnek vége, a gyerkőcök alszanak, anya olvasgat, vagy sorozatozik, akkor jön el apa „én ideje”. Akkor kezd összejönni a kollégákból, barátokból, családtagokból, vagy vadidegenekből álló csapat, ami megmenti a galaxist. Akkor nyomjuk a duplaklikket az aktuális kedvenc játékunk ikonjára, és elszántan indulunk a csatába, miközben alvásigényünk hirtelen drasztikusan csökken. Multiplayer játékoknál igen fontos a megfelelő kommunikáció. Ha a másik három csapattársunk a célobjektum déli oldalát támadja, mi pedig az északin rúgjuk rá az ellenségre az ajtót, hogy tűz alá vegyük őket, akkor valószínűleg hamar fűbe harapunk. Az ilyen jellegű játékoknál, mire a chaten bepötyögjük, hogy milyen taktikát tervezünk alkalmazni az ellenséges csapat likvidálására, már rég a következő meccs pörög. A megoldás egy gaming headset. Ez egy mai multiplayer játéknál nélkülözhetetlen. Egy minőségi headsettel időben be tudjuk lőni, hogy pontosan melyik irályba, hová dobta az ellenség a gránátot (általában felénk). Egy jó headsettel úgy robban fel az a gránát, mintha a moziban ülnénk – tökéletes audio élményben lesz része a fülünknek, úgy, hogy közben a gyerek nem ébred fel a detonációra. Azaz csak mi halljuk a csatazajt, a környezetünk nem. Eközben pedig az érzékeny mikrofonba tudjuk osztogatni (vagy követni) a parancsokat. Ha valami nem úgy sül el, ahogy szeretnénk, akkor általában az egér a hibás. Válasszunk minőségi egeret, programozható gombokkal, játék közben variálható DPI érzékenységgel, hogy erre ne tudjuk fogni, ha hibázunk! Tovább növeli az életben maradás esélyeit, ha nem az asztalon lévő szennyeződéseket súroljuk fel az egérrel, hanem egérpadot használunk.

Avatatlan szemlélő (például a párunk) számára egy ilyen önfeledt, megnyugtató kikapcsolódás úgy tűnhet, mintha a képernyővel ordibálnánk. Minden bekapott potyagól után olyan szavakat kántálunk, amiket jobb, ha gyermekünk inkább nem hall. Sőt, a Vatikán sem – különben elrendeli az ördögűzést. A lényeg, hogy közben valójában szórakozunk, kiengedjük a mindennapi stresszt. Az viszont már korántsem szórakoztató, hogy sok esetben lehetetlen vezetékek nélkül megoldani mindezt. Mindenütt a csatlakoztatott eszközök kábelei kígyóznak, átláthatatlan dzsungelt alkotva. Ezt egyszerűen megoldhatjuk asztali kábelrendező beiktatásával. A kábelek közti rész pedig a pormacskák egyik kedvenc találkahelye, amit viszont utálunk takarítani. A monitor/tévé/kijelző is mágnesként vonzza a port és egyéb szennyeződéseket. Ha megpróbáljuk letisztítani, akkor első látásra teljesen csillivillinek tűnik. Ennek ne dőljünk be, ha a megfelelő szögből a megfelelő fényviszonyokban nézzük, az esetek zömében csupa csík marad a kijelző! Egy minőségi képernyőtisztító azonban csodákra képes, hogy ne a csíkokon bosszankodjunk, arra ott vannak a kapott gólok!

Az ünnepek már itt vannak a nyakunkban – ha a fenti leírás alapján egy szerettedre ismersz, lepd meg szuper kiegészítővel, azzal biztosan nem lősz mellé!

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology