Barion Pixel

- Hirdetés -

Hidrogénüzem az intralogisztikában

A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület cikkében arról számol be, hogy rohamosan terjed az Egyesült Államokban a hidrogén tüzelőanyag-cellás targoncák, anyagmozgató gépek használata.

Az USA Energiaügyi Hivatala (US DoE) 2018 évvégi összesítése szerint 20.000+ HTC targonca működött, messze megelőzve a többi országot vagy kontinenst e téren.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ugyanakkor Európában is megjelent az első, jelentősebb méretű HTC flotta: a BMW lipcsei gyárában 70 db HTC targoncát, pontosabban anyagmozgató gépet állítottak üzembe 2018 végén. A lipcsei üzemben már 2013-ban elkezdődött egy pilot projekt, amelynek keretében 11 elektromos targoncát alakítottak át HTC üzeműre.

A projekt sikeresnek bizonyult, így a december végén üzembe állított hetven darabos HTC flotta lényegében a korábbi projekt folytatása, jelentős méretnövelése.

A projektet a következő tagokból álló konzorcium valósítja meg: BMW Group, Fronius (tüzelőanyag-cella gyártó), Linde Material Handling (a Linde anyagmozgató gépekre specializálódott leányvállalata), Günsel Fördertechnik (a Linde MH szerviz partnere) és a Müncheni Műszaki Egyetem.

Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület/NEW technology magazin

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!