Barion Pixel

Innováció és hatékonyság: A Rittal új fejlesztései

Forrás: Rittal

A Rittal Kft. német anyavállalata, a RITTAL GmbH folyamatos innovációkkal tűnik ki a piacon, több mint 7 000 termékből álló palettájával. A cég célja, hogy ügyfeleikkel szorosan együttműködve fejlesztéseikkel hatékonyabbá tegyék a munkafolyamatokat, ezáltal költséghatékonyabb működést biztosítva. Az elmúlt időszakban és a közeljövőben számos újítással jelentek, jelennek meg mind az ipari, mind az IT szektorban, beleértve a stabilabb VX lábazati elemet, a nagyobb teljesítményű hajtogatott szűrőbetétet és az új generációs RiZone OTM-Suite szoftvert.

A cég lehetőségeiről, kihívásairól Földesi Zsolt, értékesítési vezetővel beszélgettünk!

Milyen innovációkkal jelentetek meg az elmúlt időszakban vagy mivel terveztek megjelenni a következőkben?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Rittal Kft. németországi anyavállalata, a RITTAL GmbH egy nagyon innovatív cég, több mint 7 000 különféle termék található a sztenderd termékpalettáján, így erre a kérdésre kicsit bővebben tudjuk megadni a válaszunkat.

A Rittal filozófiájának megfelelően az ügyfeleinkkel aktívan együttműködve célunk folyamatosan lekövetni a belső munkafolyamataikat és a termékeink fejlesztésével hatékonyabbá tenni az egyes munkafázisokat. Ilyen módon időt és energiát takarítunk meg számukra, amely végső soron sokkal költséghatékonyabb működést eredményez.

- Hirdetés -

Az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben is számos fejlesztéssel jelentünk és jelenünk meg mind az ipar, mind pedig az IT vonalon.

Villamossági területen például, átdolgozásra került a VX szériához tartozó lábazati elem, amely stabilabb és robusztusabb tartást biztosít mindamellett, hogy kiegészítők széles tárházával lehet teljesen ügyfeleink igényei szerint személyre szabni.
Az ipari hűtéstechnika területén az újonnan bemutatott hajtogatott szűrőbetétünk megnövelt hasznos szűrőfelületével biztosítunk nagyobb térfogatáramot, ezáltal nagyobb szellőztetési teljesítményt.
Az új RiLineX réz-gyűjtősín rendszerünk letisztult külsőjével egységes és biztonságos megoldást kínál a villamos energia megfelelő elosztására.
A precíz energia- és teljesítménymérést pedig az újonnan megjelenő REM (Rittal Energy Meter) modul alkalmazásával biztosítjuk, amely könnyedén bevonható az ipari felügyeleti rendszerek alá.

IT innovációkat tekintve a RiZone DCIM szoftver új generációja, a RiZone OTM-Suite, – amely a nagyon közkedvelt RiZone Classic tovább fejlesztett verziója – további távlatokat nyit meg az adatközponti infrastruktúra menedzselésében. A terveink szerint, a RiZone OTM-Suite kibővített alkalmazásaival és eszköztárával az IT felhasználások mellett az ipari terület számára is megfelelő alternatívát jelent majd.
A jövő IT adatközponti kihívásait illetően, az extrém nagy teljesítménysűrűségű IT rack már nem csak elképzelés, a Rittal 1 megawattos chipcooling alapú hűtési rendszerével ugyanis kiemelkedően magas hatásfok mellett szállítható el a keletkezett hulladékhő.
Az IT áramelosztásra fókuszálva pedig, az általunk fejlesztett PDU-k esetében elérhetővé vált a REST API protokoll alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy minél gördülékenyebb legyen az adatáramlás a szerver és kliens között.

Sokaknak újdonságként szolgál, hogy a Rittal az automatizálási rendszerek területén is egyre meghatározóbb szerepet tölt be a piacon. Ügyfeleink gyártási folyamatait a tervezéstől kezdődően a megmunkálás és összeszerelés fázisain keresztül végig támogatjuk professzionális megoldásainkkal. Tervező szoftverektől kezdve, a szerelőasztalokon át egészen a lézer megmunkálógépekig nyújtunk megoldást ügyfeleink számára. Az EHRT GmbH-val törtnő új együttműködésnek köszönhetően pedig az automata sínhajlító gépek is bekerültek a RITTAL portfóliójába, ilyen módon a teljes gyártási folyamaton átívelő  megoldást tudunk biztosítani partnereink számára.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a piac növekvő igényeit lekövetve, a szerviz támogatás fejlesztésével kiemelt célunk, hogy teljeskörű támogatást nyújtsunk ügyfeleink részére a termékeink teljes életciklusa során.

Milyen kihívásokkal kell szembe néznetek jelenleg?

A jelenleg kialakult piaci környezetben igen meghatározó tényezők a szakképzett munkaerő hiánya, a szállítmányozás költségeinek növekedése, illetve a nyersanyag árak ingadozása, ezek mindegyikének kezelése egyaránt befolyásolja a mindennapi üzleti tevékenységünket.

Az ipari klimatizálási terület meghatározó szereplőjeként nagy kihívást jelent számunkra az FGAS kérdés Európai Unión belüli kezelése. Mindezek mellett az IT területen a gyors technológiai változásokhoz is alkalmazkodnunk kell, például a növekvő teljesítménysűrűségű rackszekrényekhez és az ezzel járó növekvő hűtési igényekhez. Utóbbi piaci kihívás kezelésére fejlesztettük ki a chipcooling alapú hűtési rendszerünket, amelyet az előző kérdésnél már említettünk.

Hogyan értékeled az iparágad teljesítményét a jelen gazdasági helyzetben?

A régióban Magyarország teljesítménye mind a villamosipar, mind pedig az IT szektor szempontjából az első harmadba sorolható. A folyamatosan bővülő autóipari beruházások jó alapot biztosítanak számunkra a növekedéshez. A nagyobb gyáripari egységek esetében például, energiahatékonysági felmérésekkel, klímacsere programokkal, valamint gyártósori vezérlőszekrények konfigurálásával és szállításával támogatjuk a gyártás optimalizálását. Jó növekedési lehetőséget biztosítanak a különböző zöldenergia beruházások is, amelyek az ipari hálózatbővítést támogatják, ezen a területen évtizedek óta piacvezető jelenléttel büszkélkedhetünk. Mindezek mellett a Rittal meghatározó szerepet tölt be, úgy a pénzügyi és kormányzati szektorban, mint az élelmiszeriparban, nagy előnyünk, hogy minden területen a piaci igényeknek megfelelő megoldásokat tudunk szállítani.

Vannak-e a cégeteknek olyan tervei a 2024-es évre, amelyekről bővebben szeretnél beszélni?

Az alapvető üzleti tevékenységünk mellett fő tervünk 2024-ben az ügyfél elégedettség növelése. Első körben szeretnénk a meglévő szerviz kapacitásunkat, rendelkezésre állásunkat bővíteni, fejleszteni. Ennek eléréséhez szervezetfejlesztési feladatok végrehajtását határoztuk meg elsődleges feladatként. A szervezetfejlesztés első lépéseként ezen a területen a létszámbővítés megvalósítására fókuszálunk.

Forrás: Rittal
Kérlek, mutasd be a céged fő profilját röviden!

Ahogy az előző pontoknál már említettük, a Rittal filozófiája az ügyfelek gyártási folyamatára összpontosítva kifejleszteni olyan prémium minőségű termékeket, amelyek végső soron maximálisan támogatják és hatékonyabbá teszik az ügyfeleink munkafolyamatait.

Az egyes gyártási folyamatokat a tervezéstől kezdődően a megmunkálás és összeszerelés fázisain keresztül végig támogatjuk megoldásainkkal. Tervező szoftverektől kezdve, az egyes iparágak alaptermékein át kiegészítők széles választékáig fejlesztünk, gyártunk és szállítunk termékeket, nyújtunk megoldásokat. Fontos, hogy termékeinket a teljes életciklusukon át követjük és támogatjuk, ilyen formán tevékenységünk szerves részét képezi a műszaki tanácsadás és szerviz szolgáltatás is.

A villamossági területen a kis -és nagy villamos kapcsolószekrények a kapcsolószekrény klímaberendezések, hűtéstechnikai komponensek, áramelosztási sínrendszerek képezik az alapportfóliónkat. Az IT területen pedig teljes adatközponti megoldásokat szállítunk. Beleértve a rackszekrényt, a hűtéstechnikát, az áramelosztást, a felügyeleti rendszert és a teljes adatközponti infrastruktúra menedzsmentet.

Egyedi igények szerint konfigurálva klimatizált kültéri megoldásokat is szállítunk a piac szinte minden területére.

Mindezek mellett a gyártás és megmunkálás támogatásra egészen a tervezéstől a szekrény megmunkálásig szállítunk szerszámokat, szerelő asztalokat, megmunkáló gépeket.

NEW technology magazin

- Hirdetés -

NEW technology