Barion Pixel

JT Energy Systems bővíti kapacitását

A legnagyobb gyártó üzem lítiumion akkumulátorok és töltőrendszerek részére az intralogisztika területén

A JT Energy Systems átveszi a Drezda melletti Freibergben található egykori Solarworld üzemét.  A 2019 év elején alapított vállalat, melyet a Jungheinrich AG és a Triathlon Holding GmbH hoztak létre, ezzel jelentősen növeli kapacitását.

A gyártási lehetőségek bővítésével Európa legnagyobb – akkumulátorokat és töltőberendezéseket – gyártó központját hozzák létre az intralogisztika területén. Az új vállalat célja a gyártási kapacitás  megfelelő kiépítése válaszként a lítiumion akkumulátorok, töltőberendezések, valamint további ipari alkalmazások iránti dinamikusan növekvő keresletre. A jelenlegi gyártásbővítéssel biztosítja a Jungheinrich technológiai vezető szerepét az elektromobilitás, valamint a lítiumion-technológia területén.

Ezzel párhuzamosan a szászországi Glauchauban többek között magasfokú automatizálással modulokat gyártanak, a freibergi új üzemben pedig az akkumulátor rendszereket, valamint a töltőberendezéseket szerelik össze. A 42.000 négyzetméteres freibergi üzemben 2020 első negyedévére tervezik az operatív gyártás kezdését. Ezzel kereken 200 új munkahelyet hoznak létre.

- Hirdetés -

Reinhild Kühne és Martin Hartmann, a JT Energy Systems ügyvezetői így nyilatkoztak: „Világszerte óriási az igény az elektromos anyagmozgató gépek és a lítiumion akkumulátorok ipari területen történő további felhasználása iránt. A JT Energy Systems alapítása az első lépés annak érdekében, hogy innovatív megoldásainkkal következetesen, folyamatosan ki tudjuk szolgálni a növekvő igényeket. A freibergi gyár átvételével már most rendelkezünk a megfelelő gyártási kapacitással, valamint egy kitűnő üzemmel, mellyel felkészülhetünk a lítiumion akkumulátorok és töltőberendezések gyártásának további bővítésére.

Lítiumion-technológia

A lítiumion akkumulátor-rendszerek jelentős előnyöket nyújtanak az eddig alkalmazott savas ólomakkumulátorokkal szemben. Működésük intelligens, azaz közvetlenül kommunikálnak a targoncával és a töltőállomással. Ennek köszönhetően alkalmazásuk rendkívüli energiahatékonyságot biztosít. A lítiumion akkumulátorok nagy teljesítményének köszönhetően olyan alkalmazási területeken is elektromos gépeket tudnak alkalmazni, ahol jelenleg még belső égésű motorokat használnak. A nagy teljesítmény mellett a lítiumion-technológia további előnyei: rendkívül gyorsan tölthető, nem igényel karbantartást és különösen hosszú az élettartama. A gyors- és rövid köztes töltéseknek köszönhetően szinte 24 órán keresztül folyamatosan üzemeltethető a targoncaflotta, akkumulátorcsere nélkül. Az új technológia alkalmazásával nincs szükség már időigényes akkumulátorcserére. A tartalék akkumulátor és a cseréhez szükséges berendezések megtakaríthatóak. Emellett a JT lítiumion akkumulátor-rendszerek teljesen zártak, nincs szivárgás, így maximális üzemeltetési biztonságot nyújtanak a felhasználóknak. Így nincs szükség speciális töltő helységekre és szellőztető berendezésekre sem.

Jungheinrich

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!