Kezdőlap Fémmegmunkálás Kicsiben is gyorsak vagyunk…

Kicsiben is gyorsak vagyunk…

A Tungaloy bemutatja legújabb kis átmérős marócsaládját a TungForceFeed-et. Ez az innovatív fejlesztés a nagyelőtolású szerszámok területén ad egy új, gazdaságos és még termelékenyebb megoldást, szinte minden anyag megmunkálásához! Japán mérnökök – gondolva azokra a gyártókra, akik kisebb átmérős szerszámokat használnak – alkották meg ezt a teljesítménymarót, amellyel magasabb forgácsolási paraméterek érhetőek el, mint a konkurensek hasonló szerszámaival. Lássuk a részleteket…

A Tungaloy „DoFeed” fantázia névre hallgató marócsaládja már számtalan esetben bizonyította a hatékony és széles körű felhasználhatóságát. Ezek a tapasztalatok jó kiindulási alapot jelentettek a fejlesztő team-nek, hogy a sok pozitív tulajdonságot ötvözve, egy kisebb átmérőjű, de hasonlóan sikeres szerszámcsaládot hozzanak létre.

A japán szerszámtervezők összegyűjtve minden felhasználói igényt, valamint figyelembe véve az adott szerszám-szegmens felé támasztott elvárásokat, minden túlzás nélkül állítva ismét remek szerszámot alkottak. Persze ez nem csak a mi tapasztalatunk, hanem annak a sok-sok felhasználónak az egyöntetű véleménye is, akik világszerte már bevezették a gyártásukba a TungForceFeed-et.

A teljesség igénye nélkül a hatékonyság és megbízhatóság kulcsa:

A megnövelt lapkavastagság és a megerősített lapkarádiusz szinte kizárja a +10% lapkatörés lehetőségét.

A megnövelt csavarméret (M2) könnyebb kezelhetőséget és stabilabb rögzítést eredményez, csökkentve a csavaró, nyíró erők negatív hatását.

Az optimális forgácsképzést- és eltávolítást a lapka pozitív dőlésszöge biztosítja minden marási művelet esetén. Az alávágás jelensége megszűnik, ezzel is növelve a lapka éltartamot.

Két lapkageometria a széles körű alkalmazhatóság érdekében:
  • Nagyelőtolású lapka (LSMT….-HM): első választás horony- és zsebmarás vagy síkmarás esetén
  • Rádiuszos lapka (R2 mm): ideális profilozó, alakos felületek elősimítási megmunkálásához. Élgeometriájának köszönhetően redukálódik a rezgés, valamint a főorsóra ható radiális elő majd 10%-kal csökken. Az kialakított Wiper él csökkenti a vállak kialakulását, mellyel kedvezőbb és jobb felületi érdesség érhető el.
Új szerszám új bevonatot kíván…

Az elterjedt és sikeres AH8015-ös PREMIUMTEC minőség mellett megjelent egy új, acélokhoz és rozsdamentes acélokhoz kifejlesztett PVD bevonatos lapka, az Három fő kiemelkedő tulajdonsága: magasabb vágási sebesség, megnőtt kopásállóság és törésállóság. Ezek a jellemzők az eddigi visszajelzések alapján igazán produktívvá teszik új bevonatunkat.

Bízunk abban, hogy a leírtak alapján kedvet kapott az új szerszám kipróbálásához és keresni fogja műszaki tanácsadónkat a közeljövőben!

Tungaloy