Barion Pixel

Napelempark: út a zöldebb, költséghatékonyabb cégek felé

A klímaváltozás alkonyán már nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazása vállalati szinten is fontos előrelépés környezetvédelmi szempontból. Sőt, a fenntarthatóság akár versenyelőnyt is jelenthet a piacon a magyar cégeknek.

A Soler napelemrendszer és napelempark telepítő vállalkozás vezetőjét, Papp Mártont kérdeztük a témában.

„A vállalatok elsődlegesen költségoptimalizálást várnak a napelempark létesítéstől” – kezdi Márton arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen céllal keresik meg őket a vállalati ügyfelek. – „Ha a vállalati napelem rendszer kiváltja a cégek villamosenergia költségeit, akkor azt az összeget más területek fejlesztésére lehet fordítani. Jelenleg európai uniós forrásokból pályázatok is elérhetők cégek számára, ezért megugrott a vállalati napelem parkok népszerűségi indexe.”

- Hirdetés -

Előre a pozitív változásért

A napelempark azonban egyben zöld lépés is a jövő felé, állítja a Soler cégvezetője, aki szerint nem lehet elsiklani a céges napelem rendszerek környezetre gyakorolt pozitív hatásai mellett sem.

„Ha egy vállalat úgy dönt, hogy saját maga termeli meg a működéséhez használt energiamennyiséget, az egyben társadalmi felelősségvállalás is. A modern cégvezetőknek a 2020-as években már zölden kell látnia a jövőt. Ez nemcsak a klímaváltozás lelassítása miatt fontos, de egyben üzleti stratégia is lehet. A fenntarthatóság hirdetése kézzelfogható előny ma a piacon, a jövő vásárlói a Z és Alfa generációból kerülnek ki, ezért érdemes előre gondolkodni.”

Cégre szabott megoldások

A Soler csapata egyedi megoldást szállít az egyedi céges igényekre, ami Márton szerint kifejezetten fontos egy ipari napelem rendszer kiépítésénél.

„Nincs két egyforma vállalat, az igények és a célok is eltérők a legtöbb esetben. Mi a „dobozos” megoldás helyett helyszíni felmérés és az üzleti szempontokat is feltáró beszélgetés után egyedi ajánlatot adunk a céges napelem rendszerekre is. Munkatársaim között ráadásul pályázati szakértők is dolgoznak, hiszen a mi szakterületünkön kifejezetten fontos, hogy ismerjük és értsük is a megszerezhető támogatások működését.”

Soler.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology