Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Óriási befektetések áramlanak a mesterséges intelligencia felé

A Moonfire Ventures befektetési alap 115 millió dollárt gyűjtött össze, hogy európai technológiai és mesterséges intelligencia (AI) startupokba fektesse – jelentette a Reuters.

„Európa vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia területén, ezért feladatunknak érezzük, hogy támogassuk a cégalapítók következő generációját, akik az egészségügy, a munka, a pénzügyek és a gaming területén a legnagyobb kihívásokat oldhatják meg” – nyilatkozta Mattias Ljungman társalapító. „A kockázati vállalkozás mindig is egy kapcsolati üzletforma lesz, de adatnak, szoftvernek és gépi tanulásnak kell működtetnie, hogy csiszoljuk és optimalizáljuk mindazt, amit csinálunk, a felfedezéstől, a szűréstől és az értékeléstől kezdve a jobb megoldások nyújtásáig. Továbbfejlesztjük a hagyományos, tézisközpontú befektetéseket, valamint gyorsabbá és hatékonyabbá tesszük a döntéshozatalt.”

Az AI-technológiákba fektetett összegek nagysága rávilágít a mesterséges intelligencia európai innovációjának növekedésére is, ami arra készteti a politikát és a közvéleményt, hogy megvizsgálja a használat és a szabályozás lehetőségeit. A hét elején például Margrethe Vestager, az Európai Unió technológiai vezetője bejelentette, hogy az EU és az Egyesült Államok együttműködik a mesterséges intelligencia területén, hogy alapvető szabványokat állapítsanak meg, mielőtt bármilyen jogszabályt vezetnének be.

- Hirdetés -

„A mesterséges intelligencia új évtizedébe lépünk, amely a nagyobb hozzáférés, a hatékonyság és a termékminőség révén átalakítja a technológia lehetőségeit, és újradefiniálja a technológiai vállalatok felépítését. Már a legkorábbi szakaszokban ott akarunk lenni az alapítók mellett, erőt adva a növekedésüknek” – fogalmazott Ljungman.

A Moonfire Ventures számtalan különböző ágazatban nyújt befektetéseket, például az egészségügy, a munkapiac, a tudás, a gaming, a közösség, a szabadidő, valamint a tőke és a pénzügyek területén.

És a hatalmas lehetőségeken túl milyen rizikófaktorral rendelkeznek az egyre szaporodó mesterséges intelligencia projektek? Sajnos a hackereket is segíthetik az újult erővel terjedő AI-k, de a kibervédelmi szakembereknek szintén segítenek, ha tartják a lépést – vallja Sándor Barnabás, az Óbudai Egyetem kiberbiztonság-kutatója és doktorandusz hallgatója, akit a NEWtechtalkban kérdeztünk a témáról:

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology