Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A 3D nyomtatás fejlődése és jövője

A TECHference konferencia és kiállításon foglalta össze Nagy Imre, a Kvint-R Kft. senior sales menedzsere a 3D nyomtatás jelenlegi helyzetét és a jövőbeli trendjeit. A 3D nyomtatás egyre inkább az ipari felhasználás felé mozdult el a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően.

A cég több új berendezést és technológiát mutatott be a kiállításon. Nagy Imre ekképpen elemezte a jelenlegi helyzetet: „A 3D nyomtatás területén az ázsiai gyártók előretörése jelentősnek mondható – különösen a kínai –, ahol a minőség és az innovációk jelentős javulást mutatnak. S már megtalálhatók olyan berendezések is, amelyek az európai kritériumoknak is megfelelnek. A Kvint-R továbbra is az ipari nyomtatókra koncentrál, és olyan kínai márka képviseletét is megkezdtük, amely kiemelkedő ár-érték arányt képvisel.”

A Kvint-R szakértője továbbá hangsúlyozta, hogy a hobbi nyomtatókra is figyelmet szentelnek, azonban az ipari szereplők igényei nagyobb részesedést jelentenek a cég életében. A vállalat olyan partneri kapcsolatokat épített ki, amelynek köszönhetően a gép-, illetve az anyagigényeket is maximálisan ki tudják elégíteni.

- Hirdetés -

A szkennerek és szoftverek területén továbbra is kiváló minőséget képvisel a Kvint-R, de folyamatosan figyeli a piaci trendeket, s ennek megfelelően fejleszti és bővíti a termékportfólióját.

„Bár a jelenlegi gazdasági helyzet visszavetette az additív gyártás iparágát, ám mégis optimistán tekinthetünk a jövőbe, hiszen olyan újdonságokkal fogjuk bővíteni a palettánkat, amelyek minden felmerülő igényre választ jelentenek” – mondta.

A Kvint-R piaci tevékenysége és folyamatos fejlődése egyedülálló a magyar piacon. A 3D nyomtatás dinamikus növekedése jól szemlélteti a kereslet nagyságát. A gyártó vállalatoknak pedig alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz és piaci trendekhez, hogy lépést tudjanak tartani, és megőrizzék a versenyképességüket. A Kvint-R elkötelezett a minőségi termékek disztribúciója mellett, s továbbra is figyelemmel kísérik a piaci változásokat, valamint új lehetőségeket keresnek ügyfeleik támogatására.

TECHference Ipari Konferencia

- Hirdetés -

NEW technology