Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Szoftverfejlesztés: az innováció és kreativitás ötvözete

A szoftverek nélkülözhetetlenek az iparban, ugyanis automatizálják a folyamatokat, növelik a hatékonyságot, segítik az adatelemzést és lehetővé teszik a gépek pontos irányítását. Mindemellett javítják a terméktervezést, valamint a gyártási minőséget, s közben csökkentik a selejtet és a költségeket.

Árki László, a Szintézis-NET értékesítési vezetője már 2020-ban is részt vett a TECHference ipari konferencián és kiállításon. Akkor a szoftverfejlesztés jövőjéről és az akkori trendekről esett szó. A szakember azóta is aktív a szoftverfejlesztés területén. A magazinunknak adott interjújában elmondta, hogy a Szintézis-NET egyedi megoldások kialakításán dolgozik, különös tekintettel a szabályozott környezetekre, mint például a fintech.

„A vállalat mintegy 150 fővel dolgozik, s főként az amerikai piacra készít egyedi szoftvermegoldásokat” – mondta. „Ám az európai és magyar piacok is egyre fontosabb szerepet kapnak a tevékenységeink terén. Az utóbbi időben egy olyan projekten vagyunk túl, amire kifejezetten büszkék vagyunk, hiszen egy nagy elszámolórendszert fejlesztettünk a partnerünk számára, amely pénzügyi tranzakciók esetében kulcsszerepet játszik.”

- Hirdetés -

A generatív mesterséges intelligencia (AI) immár a szoftverfejlesztés területére is betört. A Szintézis-NET szakértője szerint az AI nem veszi el az informatikusok munkáját, inkább támogatást nyújt nekik. „Az AI használata fontos, különösen azért, mert elősegíti a vállalkozás versenyképességét. A munkatársaink aktívan használják különböző folyamatok optimalizálására” – hangsúlyozta.

Árki László elmondása szerint hangsúlyos a technológiai innováció és a szoftverfejlesztés határainak feszegetése, amely nemcsak a cég működését, hanem a szektor egészét is előreviszi. Az AI és a modern technológiák segítenek a kreatív gondolkodásban és az új megoldások keresésében.

A TECHference Ipari Konferencián azért is került fókuszba a szoftverfejlesztés, mert enélkül ma már nem érhető el a kívánt hatékonyság a gyártásban. „Az alkotói folyamatunk nemcsak a technológiáról szól, hanem a folyamatos innováció és a kreativitás ötvözetét is jelenti” – összegezte.

TECHference Ipari Konferencia

- Hirdetés -

NEW technology