Barion Pixel

- Hirdetés -

Szabadon tanulmányozható ipari mintaalkalmazásokat adott át a Delta Technologies öt hazai termelővállalat számára

Nyilvános esemény keretében ismertette a Delta csoport a hazai kkv környezetre adaptált IPAR 4.0 és digitalizációs mintaprojektjeit. Az IFKA Korszerű Vállalati Technológiai Mintaprogram keretében öt, egymástól eltérő ágazatban működő vállalat valós környezetébe illesztett megoldások célja, hogy a hazai kkv szektor számára szabadon tanulmányozható, példaértékű projektek legyenek elérhetőek. A nagyvállalati lehetőségektől és környezeti körülményektől lényegesen eltérő hazai kis- és közepes termelő vállalatok számára mindeddig kevés adaptálható innováció született. A Delta csoport által átadott, összesen 511 millió forintos beruházási értékű megoldásokkal a kis és közepes méretű szektorban tevékenykedő vállalatok figyelmét kívánja felhívni az elérhető fejlesztési lehetőségekre.

A Technológiai és Innovációs Minisztériumhoz tartozó IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt Korszerű Vállalati Technológiai Mintaprogram projektzáró eseményeként a Delta csoport ismertette a nyilvánosság számára a programon belül megvalósult mintaprojekteket, amelyet Dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár úr nyitott meg a szakmai közönség számára. A 2022-ben megkezdett, összesen 511 millió forintos beruházási értékű program célja, hogy olyan működő, termelési környezetre adaptált mintamegoldások létrehozása, amelyek a hazai kkv-k számára szabadon tanulmányozhatók és alkalmasak a későbbi tudás- és technológiatranszfer lehetőségekre.

- Hirdetés -

„A hazai kkv-k sajátosságainak megfelelő, releváns ipar 4.0-ás megoldások mindeddig nem nagyon voltak elérhetőek. Az általunk létrehozott projektek ezen az állapoton kívánnak változtatni, azáltal, hogy a kkv szintre hozzuk a nagyipari megoldásokat. Az ismertetett példák arról szólnak, hogy igenis lehet a kkv-k számára fejlesztési koncepció keretében kidolgozott, egyedi terepi környezetre adaptált, megfelelően skálázható és egyszerűen üzemeltethető digitalizációs megoldásokat előállítani. Rendszerintegrátori háttérrel ebben vagyunk partnerei a hazai termelő vállalatoknak. A szektor iránti elkötelezettségünket mutatja az is, hogy az átadott innovációk műszaki koncepciói mind a nagy gyárleállások covid időszakában születtek, a Delta munkatársai ugyanis ezalatt is folyamatosan dolgoztak a projekteken.” – mondta Vidra László, Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A Delta által létrehozott egyedi megoldásokban az 5G kommunikációs hálózatot a Yettel és a Nokia biztosította, az érzékelés és gépi látást biztosító ipari szoftverek és mesterséges intelligencia megoldások beszállítója az IBM Magyarország, a terepi érzékelőket pedig a SICK Sensor Intelligence, a világ piacvezető intelligens szenzorgyártója szállította.

- Hirdetés -

Gépi látás az Uniholz Kft.-nek

Az Uniholz Kft. elsősorban acéltermékeket és építőipari anyagokat kínál. A Delta egy könnyen kezelhető, terepi alkalmazású mesterséges intelligenciával megtámogatott Ipar 4.0 megoldást dolgozott ki közösen a céggel. A rendszer egy telefonnal elkészített felvételen automatikusan lefutó vizsgáló és számláló algoritmus útján, anyagmozgatási igény nélkül ad pontos képet az árukészletről. Az adott műszaki és informatikai környezetet nem megváltoztató, valamint speciális kamerarendszert sem igénylő megoldás pontosabb áruátvételt, ezáltal pontosabb és gyorsabb elszámolást, valamint készletnyilvántartást tesz lehetővé. A beérkező áruk átvétele, időszaki leltár jelentősen felgyorsul, illetve egyre pontosabb lesz a rendszer használatával. A folyamatos használat mellett keletkező képállomány pedig az algoritmusok folyamatos finomítására is lehetőséget ad, így hozva létre az Uniholz környezetében folyamatosan hibatűrőbbé és ügyesebbé váló képi ellenőrzés és leltárazás Ipar 4.0-ás megoldását. A megoldás megtekinthető az Uniholz Kft hajdúnánási telephelyén.

Delta Technologies

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology