Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Továbbra sincs innovatívabb autógyártó a Toyotánál

A világ leginnovatívabb autógyártója, a Toyota a kilencedik egymást követő évben bizonyult a legtöbb szabadalmat bejegyző autógyártónak, miután 2022-ben nem kevesebb, mint 3056 új szabadalom bejegyzését kezdeményezte és kapta meg az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál, amelyek több, mint fele a jövőbeli mobilitáshoz, negyede az elektrifikációhoz és hatoda a járműautomatizáláshoz és az erre épülő közlekedésbiztonsághoz kapcsolódik. A 2022-ben beadott és elfogadott szabadalmak számát összesítő listáján egyébiránt a leginnovatívabb autógyártóként a 4. helyet érte el, ami a legjobb helyezés az elmúlt 40 évben.

A Toyota hosszú évek óta a világ vezető innovátorának számít a részen- vagy teljesen elektromos meghajtások (öntöltő hibird elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos), az aktív biztonsági rendszerek és az ezekre épülő önvezető technológiák és autonóm járművek, a mesterséges intelligencia és a robotika területén. A vállalat globálisan óránként több mint 1 millió dollárt költ kutatásra és fejlesztésre annak biztosítására, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be a biztonságos, kiváló minőségű és az ügyfelek számára is vonzó mobilitás és járműtechnológia terén. 2022 volt a kilencedik egymást követő év, amikor a Toyotának több szabadalmat ítélt oda az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala, mint bármely más autógyártónak a Szellemi Tulajdonosok Szövetségének (IPO) éves listája szerint. Ráadásul a Toyota feljebb lépett a rangsorban az egyetlen vállalatnak odaítélt szabadalmak számának terén, így idén megszerezte az összesített negyedik helyet. Ez az eredmény a lista 40 éves történetében valaha elért legmagasabb helyezést képviseli, tovább erősítve a technológiai és innovációs vezető pozíciót a világ legismertebb márkái között. A vállalatnak 2022-ben odaítélt 3056 szabadalom közel fele a jövőbeli mobilitásra vonatkozik, ebből 26 százalék az elektrifikáció témakörére, azon belül is a járművekre, akkumulátorokra és anyagokra vonatkozik, 14 százaléka pedig az automatizálásra és a biztonságra összpontosít.

„Kitartóan dolgozunk az emissziómentes és balesetmentes jövő elérésén, amelynek érdekében a Toyota folyamatosan növeli befektetéseit és erőfeszítéseit az innováció területén. Mérnökeink, kutatóink és tudósaink olyan technológiák sorával válaszolnak a jövő kihívásaira, amelyek a vállalatunkat mind a jelenben, mind a jövőben az élre helyezik ezek megválaszolásában.”  – avat be Sandra Phillips-Rogers, a Toyota észak-amerikai vállalati erőforrásokért felelős vezető alelnöke és jogi igazgatója.

- Hirdetés -

„A Toyota alapértéke az innováció és az ezt ösztönző vállalati kultúra, ami évről évre visszaköszön IPO listáján elért teljesítményünkben is. Ez nem csupán a Toyota számára előnyös, hanem az iparág és a társadalom egésze számára, mivel szellemi tulajdonunk egy része mások számára elérhető licencelésre és új alkalmazások felfedezésére.”  – mutat rá Frederick Mau, a szellemi tulajdonjog jogtanácsosa és a Toyota észak-amerikai szabadalmi engedélyezési részlegének igazgatója, utalva arra is, hogy korábban például a vállalat ingyenesen osztott meg versenytársaival 5700 a hidrogén üzemanyagcellás elektromos és 24000 a hibrid elektromos technológiával kapcsolatos szabadalmat.

A 2022-ben odaítélt szabadalmak többek között a következők
  • Az energiaátvitel optimalizálása az elektromos járművek töltése során – Olyan rendszerek, amelyek optimalizálják az egyes elektromos járműveknek több forrásból és egy útvonalon átvitt energia mennyiségét, blokklánc technikával követve az energiaforrások hatékony felhasználása érdekében.
  • Járművezérlés a vezető képességei alapján – A Toyota Collaborative Safety Research Center (CSRC) által kifejlesztett rendszerek és módszerek a jármű biztonságos manőverezésére és irányítására irányulnak a vezető állapotának folyamatos monitorozásával annak kapcsán, hogy a személy mennyire képes biztonságosan kezelni a külső környezeti anomáliákat.
  • Vízrendszer üzemanyagcellás járművekhez– A hidrogén üzemanyagcella melléktermékeként keletkező vizet hasznosítja, hogy további értéket biztosítson a jármű kezelőjének. Ez magában foglalja az olyan funkciókat, mint a hűtő kapacitásának igény szerinti növelése párásítás révén, valamint vízellátás a jármű egyéb fedélzeti rendszerei számára.
  • Ülésmasszázs technológia – Shape Memory Alloy (SMA) működtető szerkezet, amely új típusú ülésmasszázst tesz lehetővé a shiatsu-stílusú élmény érdekében. (A Toyota IP Solutions vállalaton keresztül licencelhető)
  • Rezgéscsillapító kerékpárokhoz – Új rezgéscsillapító nyeregcső kerékpárokhoz, amely csökkenti a járdáról a nyeregülésen keresztül érzett ütéseket. (A Toyota IP Solutions vállalaton keresztül licencelhető)
Forrás: Toyota
A Toyota Észak-Amerikában

A Toyota több mint 65 éve része Észak-Amerika kulturális szövetének, és elkötelezett a fenntartható, következő generációs mobilitás előmozdítása mellett Toyota és Lexus márkákon valamint a több mint 1800 márkakereskedésen keresztül. A Toyota több mint 48.000 embert foglalkoztat közvetlenül Észak-Amerikában, akik 13 gyártóüzemben közel 45 millió autó és teherautó tervezéséhez és összeszereléséhez járultak hozzá. 2025-re a Toyota 14., Észak-Karolinában található gyára megkezdi az elektromos járművekhez való autóakkumulátorok gyártását. Mivel minden más autógyártónál több elektrifikált járműve közlekedik az utakon, a Toyota Észak-Amerikában jelenleg 20 elektrifikált járművet kínál, és még ebben az évben növekszik ezeknek a száma a bemutatótermekben. A „Start Your Impossible” kampányon keresztül a Toyota rávilágít arra, hogy a közösségi, civil, akadémiai és kormányzati szervezetekkel miként lép fel társadalmunk legégetőbb mobilitási kihívásainak megoldása érdekében. Hiszünk abban, hogy amikor az emberek szabadon mozoghatnak, bármi lehetséges.

Toyota

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology